05-11-2020

Walnotentaart!

Een overheerlijk, herfstig bakrecept voor jullie! Na de afgelopen weken alleen maar pakketjes te hebben ingepakt vond ik het wel weer eens tijd voor een lekker taartje. Hiervoor gebruikte ik speltbloem rechtstreeks van de molen van Bakgezond.nl. Je kunt deze taart maken in een sloffenvorm, maar als je deze niet hebt, je kunt ook gewoon een ronde vorm gebruiken. Je hebt dan een leuk rond taartje die je in punten kunt snijden. De vulling is heerlijk zacht met een lekkere bite van de walnoot. Snijd de walnoten zeker niet te fijn, het mag lekker grof blijven.

Fijn weekend! 

Walnotentaart

Ingredienten voor een bakvorm van 20 centimeter of een sloffenvorm:

Voor het deeg: 200 gram speltbloem of -meel, 175 gram roomboter, 100 gram kokosbloesemsuiker, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, snuf zout, ½ ei

Voor de vulling: 125 gram dadels, 150 milliliter slagroom, ½ theelepel vanillepoeder, 125 gram walnoten

Voor de decoratie: handje hele walnoten, losgeklopt ½ ei

Bereiding:

Kneed alle ingrediënten tot een mooi, soepel deeg en laat dit minimaal 30 minuten rusten in de koeling. Zo wordt het deeg wat steviger en kun je het makkelijker uitrollen.

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Week de dadels 15 minuten voor in kokend water. Pureer de dadels met een paar lepels van het weekwater helemaal fijn. Hak de walnoten voor de vulling grof.

Verwarm de slagroom met het vanillepoeder. Voeg de dadelpuree toe en breng aan de kook. Laat het geheel even doorkoken. Voeg de walnoten toe en meng het goed door elkaar. Draai het vuur uit en laat het geheel wat afkoelen.

Verdeel het deeg in twee delen. Een deel van ongeveer 60% en een deel van 40%. Rol het grootste deel van het deeg uit. Vet je bakvorm in en bekleed de bodem en de zijkant van de vorm ( ongeveer 2-3 centimeter hoog). Verdeel de walnoten-dadel vulling over de bodem. Rol het overige deeg uit en leg dit over de bovenkant van de taart. Druk de walnoten voor de garnering in het deeg. Bestrijk de taart met het losgeklopte ei. Schuif het taartje in de oven en bak in 20-30 minuten mooi bruin en gaar.

Fijn weekend!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

23 Reacties

  • Judith
    Judith vrijdag 06 nov 2020 om 10:32
    Ohh.....heerlijk lijkt me dit Williene! Heerlijk van het buitenleven genieten met koffie en walnotentaart.....we hebben er al weer heel wat gekregen van buren met deze boom in de tuin! Ik ga aan de slag! Ik neem aan dat je voor de puree dus 125 gram dadels nodig hebt? Goed weekend alvast en geniet van het prachtige herfstweer! Groetjes!
    • Smakelijck vrijdag 06 nov 2020 om 10:37
      Dat staat er inderdaad een beetje verwarrend. Ik heb het aangepast! Hier ook een boom, zo leuk! Fijn weekend!
    • Vera
      Vera vrijdag 06 nov 2020 om 10:47
      Ik ga het gelijk maken. Wat kan ik ipv noten doen? Mijn dochter heeft deze allergie. Groetjes Vera
      • Smakelijck vrijdag 06 nov 2020 om 12:47
        Zaden of pitten? Pijnboompitjes wellicht?
    • Judith
      Judith vrijdag 06 nov 2020 om 11:42
      Top! Dankjewel voor je snelle reactie! Geeft niets....! Groetjes!
      • Smakelijck vrijdag 06 nov 2020 om 12:46
        Graag gedaan!
    • Lydia
      Lydia vrijdag 06 nov 2020 om 13:23
      Yes, weer eens een taartrecept! Daar kijk ik altijd zo naar uit! Ik ga hem gelijk maken!
      • Smakelijck vrijdag 06 nov 2020 om 15:06
        Leuk! Veel bakplezier :-)
    • Margje
      Margje vrijdag 06 nov 2020 om 16:01
      Lijkt me héél erg lekker.. perfect bij deze mooie herfstdagen..
      • Margje
        Margje zaterdag 07 nov 2020 om 17:20
        Ook hier een walnotenslof in de oven. Zó benieuwd!
    • Corine
      Corine vrijdag 06 nov 2020 om 22:01
      Oehhh die lijkt op de kamperslof, ga hem morgen direct maken.....heerlijk!
    • Arianne
      Arianne zaterdag 07 nov 2020 om 09:30
      Nou......ik heb hem gisteren gelijk gemaakt en ik kan je zeggen......hij IS heerlijk!
      • Smakelijck maandag 09 nov 2020 om 09:29
        Fijn!
    • Rinie Broenland
      Rinie Broenland zaterdag 07 nov 2020 om 17:02
      De walnoten taart staat nu in de oven. Straks bij de ☕ mmmmm
    • Rinie Broenland
      Rinie Broenland zaterdag 07 nov 2020 om 17:02
      De walnoten taart staat nu in de oven. Straks bij de ☕ mmmmm
      • Smakelijck maandag 09 nov 2020 om 09:29
        Hopelijk goed in de smaak gevallen?
    • Alie
      Alie maandag 09 nov 2020 om 16:56
      Hoi, Wat kun je gebruiken ipv slagroom, wij mogen geen melk. Gr Alie
      • Smakelijck maandag 09 nov 2020 om 21:21
        Dan zou ik haverroom gebruiken. Succes!
    • Judith
      Judith maandag 09 nov 2020 om 20:03
      Hier sluit ik me helemaal bij aan! Wat is deze walnotentaart superlekker!! Echt een succes Williene, dankjewel!! Groetjes!
      • Smakelijck maandag 09 nov 2020 om 21:22
        Erg fijn om te lezen. Dankjewel!
    • Judith
      Judith maandag 09 nov 2020 om 20:05
      ..sluit me aan bij de reactie van Arianne ;) ! Was te snel met typen...
    • Annelies Van Ommeren
      Annelies Van Ommeren vrijdag 13 nov 2020 om 09:53
      Ziet er heerlijk uit! Heb jij hem gemaakt met spelt bloem of meel?
      • Smakelijck vrijdag 13 nov 2020 om 11:55
        Ik heb 'm gemaakt met speltbloem.
Laat een bericht achter!
255