Walnotentaart!
Een overheerlijk, herfstig bakrecept voor jullie! Na de afgelopen weken alleen maar pakketjes te hebben ingepakt vond ik het wel weer eens tijd voor een lekker taartje. Je kunt deze taart maken in een sloffenvorm, maar als je deze niet hebt, je kunt ook gewoon een ronde vorm gebruiken. Je hebt dan een leuk rond taartje die je in punten kunt snijden. De vulling is heerlijk zacht met een lekkere bite van de walnoot. Snijd de walnoten zeker niet te fijn, het mag lekker grof blijven.
Fijn weekend!
Walnotentaart
Ingredienten voor een bakvorm van 20 centimeter of een sloffenvorm:
Voor het deeg: 200 gram speltbloem of -meel, 175 gram roomboter, 100 gram kokosbloesemsuiker, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, snuf zout, ½ ei
Voor de vulling: 125 gram dadels, 150 milliliter slagroom, ½ theelepel vanillepoeder, 125 gram walnoten
Voor de decoratie: handje hele walnoten, losgeklopt ½ ei
Bereiding:
Kneed alle ingrediënten tot een mooi, soepel deeg en laat dit minimaal 30 minuten rusten in de koeling. Zo wordt het deeg wat steviger en kun je het makkelijker uitrollen.
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Week de dadels 15 minuten voor in kokend water. Pureer de dadels met een paar lepels van het weekwater helemaal fijn. Hak de walnoten voor de vulling grof.
Verwarm de slagroom met het vanillepoeder. Voeg de dadelpuree toe en breng aan de kook. Laat het geheel even doorkoken. Voeg de walnoten toe en meng het goed door elkaar. Draai het vuur uit en laat het geheel wat afkoelen.
Verdeel het deeg in twee delen. Een deel van ongeveer 60% en een deel van 40%. Rol het grootste deel van het deeg uit. Vet je bakvorm in en bekleed de bodem en de zijkant van de vorm ( ongeveer 2-3 centimeter hoog). Verdeel de walnoten-dadel vulling over de bodem. Rol het overige deeg uit en leg dit over de bovenkant van de taart. Druk de walnoten voor de garnering in het deeg. Bestrijk de taart met het losgeklopte ei. Schuif het taartje in de oven en bak in 20-30 minuten mooi bruin en gaar.
Fijn weekend!
Liefs, Williene