05-11-2020

Walnotentaart!

Een overheerlijk, herfstig bakrecept voor jullie! Na de afgelopen weken alleen maar pakketjes te hebben ingepakt vond ik het wel weer eens tijd voor een lekker taartje. Je kunt deze taart maken in een sloffenvorm, maar als je deze niet hebt, je kunt ook gewoon een ronde vorm gebruiken. Je hebt dan een leuk rond taartje die je in punten kunt snijden. De vulling is heerlijk zacht met een lekkere bite van de walnoot. Snijd de walnoten zeker niet te fijn, het mag lekker grof blijven.

Fijn weekend! 

Walnotentaart

Ingredienten voor een bakvorm van 20 centimeter of een sloffenvorm:

Voor het deeg: 200 gram speltbloem of -meel, 175 gram roomboter, 100 gram kokosbloesemsuiker, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, snuf zout, ½ ei

Voor de vulling: 125 gram dadels, 150 milliliter slagroom, ½ theelepel vanillepoeder, 125 gram walnoten

Voor de decoratie: handje hele walnoten, losgeklopt ½ ei

Bereiding:

Kneed alle ingrediënten tot een mooi, soepel deeg en laat dit minimaal 30 minuten rusten in de koeling. Zo wordt het deeg wat steviger en kun je het makkelijker uitrollen.

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Week de dadels 15 minuten voor in kokend water. Pureer de dadels met een paar lepels van het weekwater helemaal fijn. Hak de walnoten voor de vulling grof.

Verwarm de slagroom met het vanillepoeder. Voeg de dadelpuree toe en breng aan de kook. Laat het geheel even doorkoken. Voeg de walnoten toe en meng het goed door elkaar. Draai het vuur uit en laat het geheel wat afkoelen.

Verdeel het deeg in twee delen. Een deel van ongeveer 60% en een deel van 40%. Rol het grootste deel van het deeg uit. Vet je bakvorm in en bekleed de bodem en de zijkant van de vorm ( ongeveer 2-3 centimeter hoog). Verdeel de walnoten-dadel vulling over de bodem. Rol het overige deeg uit en leg dit over de bovenkant van de taart. Druk de walnoten voor de garnering in het deeg. Bestrijk de taart met het losgeklopte ei. Schuif het taartje in de oven en bak in 20-30 minuten mooi bruin en gaar.

Fijn weekend!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

37 Reacties

  • Judith
    Judith vrijdag 06 nov 2020 om 10:32
    Ohh.....heerlijk lijkt me dit Williene! Heerlijk van het buitenleven genieten met koffie en walnotentaart.....we hebben er al weer heel wat gekregen van buren met deze boom in de tuin! Ik ga aan de slag! Ik neem aan dat je voor de puree dus 125 gram dadels nodig hebt? Goed weekend alvast en geniet van het prachtige herfstweer! Groetjes!
    • Smakelijck vrijdag 06 nov 2020 om 10:37
      Dat staat er inderdaad een beetje verwarrend. Ik heb het aangepast! Hier ook een boom, zo leuk! Fijn weekend!
    • Vera
      Vera vrijdag 06 nov 2020 om 10:47
      Ik ga het gelijk maken. Wat kan ik ipv noten doen? Mijn dochter heeft deze allergie. Groetjes Vera
      • Smakelijck vrijdag 06 nov 2020 om 12:47
        Zaden of pitten? Pijnboompitjes wellicht?
    • Judith
      Judith vrijdag 06 nov 2020 om 11:42
      Top! Dankjewel voor je snelle reactie! Geeft niets....! Groetjes!
      • Smakelijck vrijdag 06 nov 2020 om 12:46
        Graag gedaan!
    • Lydia
      Lydia vrijdag 06 nov 2020 om 13:23
      Yes, weer eens een taartrecept! Daar kijk ik altijd zo naar uit! Ik ga hem gelijk maken!
      • Smakelijck vrijdag 06 nov 2020 om 15:06
        Leuk! Veel bakplezier :-)
    • Margje
      Margje vrijdag 06 nov 2020 om 16:01
      Lijkt me héél erg lekker.. perfect bij deze mooie herfstdagen..
      • Margje
        Margje zaterdag 07 nov 2020 om 17:20
        Ook hier een walnotenslof in de oven. Zó benieuwd!
    • Corine
      Corine vrijdag 06 nov 2020 om 22:01
      Oehhh die lijkt op de kamperslof, ga hem morgen direct maken.....heerlijk!
    • Arianne
      Arianne zaterdag 07 nov 2020 om 09:30
      Nou......ik heb hem gisteren gelijk gemaakt en ik kan je zeggen......hij IS heerlijk!
      • Smakelijck maandag 09 nov 2020 om 09:29
        Fijn!
    • Rinie Broenland
      Rinie Broenland zaterdag 07 nov 2020 om 17:02
      De walnoten taart staat nu in de oven. Straks bij de ☕ mmmmm
    • Rinie Broenland
      Rinie Broenland zaterdag 07 nov 2020 om 17:02
      De walnoten taart staat nu in de oven. Straks bij de ☕ mmmmm
      • Smakelijck maandag 09 nov 2020 om 09:29
        Hopelijk goed in de smaak gevallen?
    • Alie
      Alie maandag 09 nov 2020 om 16:56
      Hoi, Wat kun je gebruiken ipv slagroom, wij mogen geen melk. Gr Alie
      • Smakelijck maandag 09 nov 2020 om 21:21
        Dan zou ik haverroom gebruiken. Succes!
    • Judith
      Judith maandag 09 nov 2020 om 20:03
      Hier sluit ik me helemaal bij aan! Wat is deze walnotentaart superlekker!! Echt een succes Williene, dankjewel!! Groetjes!
      • Smakelijck maandag 09 nov 2020 om 21:22
        Erg fijn om te lezen. Dankjewel!
    • Judith
      Judith maandag 09 nov 2020 om 20:05
      ..sluit me aan bij de reactie van Arianne ;) ! Was te snel met typen...
    • Annelies Van Ommeren
      Annelies Van Ommeren vrijdag 13 nov 2020 om 09:53
      Ziet er heerlijk uit! Heb jij hem gemaakt met spelt bloem of meel?
      • Smakelijck vrijdag 13 nov 2020 om 11:55
        Ik heb 'm gemaakt met speltbloem.
    • Linde van eijk
      Linde van eijk zaterdag 28 nov 2020 om 19:49
      Hoe lang kan ik dit bewaren en hoe kan ik dit het beste bewaren?
      • Smakelijck maandag 30 nov 2020 om 10:22
        Een paar dagen in een trommel. Invriezen kan ook.
    • Anita
      Anita dinsdag 01 dec 2020 om 21:28
      Ha Williene, Ziet er superlekker uit ;) Slagroom: bedoel je ongeklopt? En heb je een vervanger voor vanille? Bijv. citroenrasp, zou dat kunnen? Groetjes Anita
      • Smakelijck woensdag 02 dec 2020 om 12:47
        Zeker! Anders zou het erbij vermeldt staan. Vanille zou ik weglaten. Succes!
    • Arieke
      Arieke woensdag 30 dec 2020 om 13:13
      Hmm lijkt me heelijk! Hoe groot mag een ronde vorm zijn voor deze hoeveelheid deeg en vulling?
      • Smakelijck woensdag 30 dec 2020 om 13:57
        Het is voldoende voor een ronde vorm van 20 centimeter.
    • Simone
      Simone vrijdag 05 mrt 2021 om 18:11
      Ik heb het ei bij de droge ingredienten gegooid :( en nu? Het is dus bedoeld om te bestrijken las ik verderop :)
      • Smakelijck maandag 08 mrt 2021 om 15:42
        Het is inmiddels vast opgelost :-)
    • Karin
      Karin zaterdag 14 okt 2023 om 08:29
      Als ik hem glutenvrij wil maken, de speltmeel vervangen door havermeel? Dank!
      • Smakelijck maandag 16 okt 2023 om 10:32
        Dat kan inderdaad!
    • José
      José zaterdag 14 okt 2023 om 16:29
      Vandaag gemaakt en hij is heeeeerlijk. De onderkant is redelijk nat hoe kan ik dat voorkomen?
      • Smakelijck maandag 16 okt 2023 om 10:32
        Fijn! Bakken met boven en onderwarmte kan voorkomen dat de bodem nattig wordt.
    • W Oostdijk
      W Oostdijk zondag 15 okt 2023 om 20:54
      Hoi Williene Kan hij ook zonder slagroom gemaakt worden?
      • Smakelijck maandag 16 okt 2023 om 10:33
        Dan moet je een vervanger gebruiken, bijv. haverroom
Laat een bericht achter!
255