04-12-2020

Speculaasmuffins!

Op de valreep voor het Sinterklaasweekend nog het recept voor heerlijke, luchtige speculaasmuffins. Een heel fijn weekend! 

Speculaasmuffins

Ingredienten voor ongeveer 10 stuks: 

125 gram roomboter, 75-100 gram kokosbloesemsuiker of ahornsiroop, 125 gram speltbloem, 2 theelepels wijnsteenbakpoeder, 2 eieren, snuf vanillepoeder, 3 theelepels koek- en speculaaskruiden, 3-4 eetlepels (plantaardige) melk, amandelschaafsel

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Mix de roomboter met de suiker tot een romig geheel. Voeg de eieren één voor één toe en mix dit goed mee. Voeg de bloem, vanillepoeder, bakpoeder en de koekkruiden toe en mix dit tot een beslag. Voeg de melk toe en klop nogmaals goed door.

Verdeel 10 bakvormpjes over een muffinpan en schep de vormpjes voor driekwart vol met het beslag. Dit zijn 1-2 eetlepels. Bestrooi de speculaasmuffins met amandelschaafsel en schuif ze in de oven. Bak de muffins in ongeveer 15 minuten gaar. 

Glutenvrij? Gebruik een combinatie van glutenvrij meel bijvoorbeeld havermeel met amandelmeel. 

Fijn weekend! 

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

17 Reacties

  • Lotte
    Lotte zaterdag 05 dec 2020 om 13:47
    Dag, Heb je een tip om boter op de juiste wijze te mixen? Bij mij klontert altijd alles aan elkaar vast...
    • Arianne
      Arianne maandag 07 dec 2020 om 08:43
      Bij cakerecepten smelt ik de boter. Eerst de eieren met de suiker luchtig kloppen, 5 min. ongeveer, en dan de boter toevoegen.
    • Smakelijck maandag 07 dec 2020 om 11:04
      Gewoon luchtig mixen tot het niet één massa is geworden. Daarna het recept volgen.
    • lenie
      lenie donderdag 18 feb 2021 om 14:29
      Lukken ze ook als ik de suiker helemaal achter wege laat, of maar een klein beetje toevoeg?
      • Smakelijck donderdag 18 feb 2021 om 16:47
        Bij cake heeft suiker invloed op het bakproces, dus je kunt met minder proberen, maar het kan ook verkeerd uitpakken.
    • Plonie
      Plonie vrijdag 05 mrt 2021 om 07:33
      Hoi Williene, Als je bij dit recept ahornsiroop gebruikt ipv kokosbloesemsuiker hoeveel siroop doe je dan? Groetjes, Plonie Ps. Wat heb je een leuke site. Ik geniet er erg van om van alles uit te proberen en gezonder te eten. Dank je wel voor je recepten en tips!
      • Smakelijck vrijdag 05 mrt 2021 om 08:51
        FIjn om te lezen, Plonie! Je gebruikt dan ongeveer ook 75 gram. Succes!
    • Marijke
      Marijke zaterdag 19 nov 2022 om 19:13
      Heerlijk en zo eenvoudig!! Super!
      • Smakelijck maandag 21 nov 2022 om 10:55
        Fijn dat ze in de smaak vielen!
    • Rieneke
      Rieneke vrijdag 25 nov 2022 om 12:28
      Helaas mag ik geen eieren. Wat kan ik als vervanger gebruiken?
      • Smakelijck vrijdag 25 nov 2022 om 13:28
        Dat vind je hier: https://www.smakelijck.nl/recepten/informatieve-blogs/hoe-vervang-ik-/ Succes!
    • Ditty
      Ditty vrijdag 25 nov 2022 om 12:44
      Kan de roomboter vervangen worden zodat het zuivelvrij is?
      • Smakelijck vrijdag 25 nov 2022 om 13:28
        Bijv. door kokosolie. Dan zou ik wel wat minder (10-20%) gebruiken. Succes!
    • Sule
      Sule zondag 04 dec 2022 om 21:11
      Dag, ik heb wat extra havermelk moeten toevoegen omdat het beslag best compact en hard werd maar de smaak was verder super goed! We hadden een lekker siterklaasavondje met jou recepten (pepernoten, kruidnoten en muffins) dank je wel! :)
      • Smakelijck maandag 05 dec 2022 om 09:05
        Fijn! Wellicht had je meel gebruikt? Dat maakt het iets compacter waardoor je inderdaad wat extra vocht nodig hebt.
        • Sule
          Sule donderdag 08 dec 2022 om 21:00
          Ah je hebt gelijk! Ik had speltmeel gebruikt :)
        • Sule
          Sule donderdag 08 dec 2022 om 21:00
          Ah je hebt gelijk! Ik had speltmeel gebruikt :)
Laat een bericht achter!
255