Romige Appeltaart #zonder pakjes en zakjes
Vandaag heb ik wat te vieren! Namelijk dat de drukbestanden zijn goedgekeurd en mijn boek dus gedrukt gaat worden! Dus vieren we een klein feestje met deze héérlijke taart. Ook deze taart is nagemaakt van een zogenaamd pakje. En hij is té lekker en niet ingewikkeld om te maken. Ik wens jullie een alvast een heel fijn weekend toe!
Romige Appeltaart - zonder pakjes en zakjes
Ingredienten voor een taart van 20 centimeter doorsnede:
Voor het deeg: 300 gram speltbloem of -meel*, 200 gram roomboter, 75-100 gram kokosbloesemsuiker
Voor de banketbakkersroom: 2 eidooiers, 125 milliliter (plantaardige) melk, 125 milliliter (plantaardige) room, ½ theelepel vanillepoeder, 50 gram imkerhoning, 20 gram biologische maizena
Voor de appeltopping: 3 appels, 15 gram kokosbloesemsuiker, 1 theelepel kaneel
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Kneed de ingrediënten voor het deeg door elkaar tot een deegbal en laat 15 minuten rusten in de koeling.
Klop de dooiers voor de banketbakkersroom door elkaar met de honing en vanille. Voeg de maizena en 50 milliliter melk toe en mix tot een luchtig en glad mengsel. Breng de room en de overgebleven melk aan de kook. Giet het voorzichtig bij het dooiermengsel, doe het geheel terug in de steelpan en breng opnieuw aan de kook. Kook onder voortdurend kloppen tot een mooie gebonden room. Haal van het vuur en laat wat afkoelen.
Vet de bakvorm in met boter en/of bekleed met bakpapier. Verdeel het deeg over de bodem en maak een opstaande rand van 2-3 centimeter. Verdeel de banketbakkersroom over de bodem.
Schil de appels, snijd in vieren en verwijder de klokhuizen. Snijd elk partje in 3 plakjes. Verdeel de plakjes appel over de gehele taart. Meng de kokosbloesem met de kaneel en bestrooi hiermee de appeltaart.
Schuif de taart in het midden van de oven en bak in 50 minuten bruin en gaar.
*Wil je de taart glutenvrij maken, gebruik dan voor het deeg 175 gram glutenvrij meel (ik gebruik vaak haver of boekweit) en 125 gram amandelmeel of hazelnootmeel.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene