30-09-2021

Romige Appeltaart #zonder pakjes en zakjes

Vandaag heb ik wat te vieren! Namelijk dat de drukbestanden zijn goedgekeurd en mijn boek dus gedrukt gaat worden! Dus vieren we een klein feestje met deze héérlijke taart. Ook deze taart is nagemaakt van een zogenaamd pakje. En hij is té lekker en niet ingewikkeld om te maken. Ik wens jullie een alvast een heel fijn weekend toe! 

Romige Appeltaart - zonder pakjes en zakjes

Ingredienten voor een taart van 20 centimeter doorsnede:

Voor het deeg: 300 gram speltbloem of -meel*, 200 gram roomboter, 75-100 gram kokosbloesemsuiker

Voor de banketbakkersroom: 2 eidooiers, 125 milliliter (plantaardige) melk, 125 milliliter (plantaardige) room, ½ theelepel vanillepoeder, 50 gram imkerhoning, 20 gram biologische maizena

Voor de appeltopping: 3 appels, 15 gram kokosbloesemsuiker, 1 theelepel kaneel

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Kneed de ingrediënten voor het deeg door elkaar tot een deegbal en laat 15 minuten rusten in de koeling.

Klop de dooiers voor de banketbakkersroom door elkaar met de honing en vanille. Voeg de maizena en 50 milliliter melk toe en mix tot een luchtig en glad mengsel. Breng de room en de overgebleven melk aan de kook. Giet het voorzichtig bij het dooiermengsel, doe het geheel terug in de steelpan en breng opnieuw aan de kook. Kook onder voortdurend kloppen tot een mooie gebonden room. Haal van het vuur en laat wat afkoelen.

Vet de bakvorm in met boter en/of bekleed met bakpapier. Verdeel het deeg over de bodem en maak een opstaande rand van 2-3 centimeter. Verdeel de banketbakkersroom over de bodem.

Schil de appels, snijd in vieren en verwijder de klokhuizen. Snijd elk partje in 3 plakjes. Verdeel de plakjes appel over de gehele taart. Meng de kokosbloesem met de kaneel en bestrooi hiermee de appeltaart.

Schuif de taart in het midden van de oven en bak in 50 minuten bruin en gaar.

*Wil je de taart glutenvrij maken, gebruik dan voor het deeg 175 gram glutenvrij meel (ik gebruik vaak haver of boekweit) en 125 gram amandelmeel of hazelnootmeel. 

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

11 Reacties

  • Paulien
    Paulien donderdag 30 sep 2021 om 15:52
    Klinkt goed! Bedoel je met room, slagroom bijvoorbeeld?
    • Smakelijck donderdag 30 sep 2021 om 15:57
      Yep, en als het plantaardig moet zijn haverroom bijvoorbeeld.
      • Edith
        Edith donderdag 30 sep 2021 om 17:06
        En zou ik de eidooiers dan kunnen weglaten Williene ?
        • Smakelijck maandag 04 okt 2021 om 10:34
          Nee, dat gaat helaas niet met banketbakkersroom. Eieren zorgen juist voor de smaak van de room.
    • Es
      Es donderdag 30 sep 2021 om 16:08
      Voor een suikervrije taart, kun je de kokosbloesemsuiker ergens door vervangen? Honing oid?
      • Smakelijck maandag 04 okt 2021 om 10:33
        Honing is ook niet suikervrij. Qua invloed op je bloedsuikerspiegel kun je beter kokosbloesem gebruiken dan honing :-)
    • Trijntje
      Trijntje donderdag 30 sep 2021 om 16:32
      Heerlijk! Kan je ook 250 ml slagroom gebruiken voor de room ipv 125 melk/125 slagroom?
      • Smakelijck maandag 04 okt 2021 om 10:34
        Ja hoor!
    • Carly Mak- van den Boezem
      Carly Mak- van den Boezem donderdag 30 sep 2021 om 19:53
      Mmmm klinkt nog lekkerder
    • Marieke
      Marieke dinsdag 05 okt 2021 om 08:50
      Dat ziet er lekker uit! Heb je een idee waar ik de eieren door kan vervangen? Meestal haak ik daardoor af bij je recepten, ik ben helaas allergisch voor ei.
      • Smakelijck woensdag 06 okt 2021 om 11:18
        Normaliter kun je ei vervangen door één van de tips die hier beschreven zijn: https://www.smakelijck.nl/recepten/informatieve-blogs/hoe-vervang-ik-/ Voor banketbakkersroom is de dooier een belangrijk ingredient, ik verwacht niet dat het zonder kan.
Laat een bericht achter!
255