Koningsdag Tompouce!
Koningsdag zal dit jaar heel anders zijn dan andere jaren. Maar natuurlijk kun je wel iets gezelligs bij de koffie serveren! Daarom deze, snel gemaakte Koningsdag tompoucen. Voor glutenvrije en zuivelvrije tips, zie onderaan!
Ben je op zoek naar meer Koningsdagrecepten? Kijk dan eens hier.
Koningsdag Tompouce
Ingrediënten voor 4 stuks:
4 plakjes speltbladerdeeg of roomboterbladerdeeg, 125 milliliter slagroom, 125 gram mascarpone, 2 eetlepels imkerhoning, vers fruit: 4 aardbeien , handje blauwe bessen, 1 plakje sinaasappel
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Halveer de plakjes bladerdeeg. Leg deze op de bakplaat. Leg een vel bakpapier over het bladerdeeg heen en leg er een bakplaat bovenop om het deeg plat te drukken, zodat het niet kan rijzen in de oven.
Schuif de bakplaat in de oven en bak het bladerdeeg in 15-20 minuten bruin en gaar. Laat het bladerdeeg afkoelen.
Klop de mascarpone luchtig samen met de honing. Voeg de slagroom toe en mix tot de room stijf is.
Doe de room in een spuitzak met een spuitmondje.
Leg 4 bladerdeegplakjes op een schaal. Spuit toeven room op het bladerdeeg. Dek af met een plak bladerdeeg en spuit opnieuw toeven room op het deeg. Leg op iedere tompouce een paar blauwe bessen, een paar plakjes aardbei en een stukje sinaasappel zodat er een soort vlag ontstaat.
Tips:
Wil je een glutenvrije tompouce? Gebruik dan glutenvrij bladerdeeg.
Wil je een zuivelvrije tompouce? Spuit dan op met zuivelvrije banketbakkersroom.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene