24-04-2020

Koningsdag Tompouce!

Koningsdag zal dit jaar heel anders zijn dan andere jaren. Maar natuurlijk kun je wel iets gezelligs bij de koffie serveren! Daarom deze, snel gemaakte Koningsdag tompoucen. Voor glutenvrije en zuivelvrije tips, zie onderaan! 

Ben je op zoek naar meer Koningsdagrecepten? Kijk dan eens hier

Koningsdag Tompouce

Ingrediënten voor 4 stuks:  

4 plakjes speltbladerdeeg of roomboterbladerdeeg, 125 milliliter slagroom, 125 gram mascarpone, 2 eetlepels imkerhoning, vers fruit: 4 aardbeien , handje blauwe bessen, 1 plakje sinaasappel

Bereiding:  

Verwarm de oven voor op 200 graden.   

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Halveer de plakjes bladerdeeg. Leg deze op de bakplaat. Leg een vel bakpapier over het bladerdeeg heen en leg er een bakplaat bovenop om het deeg plat te drukken, zodat het niet kan rijzen in de oven.  

Schuif de bakplaat in de oven en bak het bladerdeeg in 15-20 minuten bruin en gaar. Laat het bladerdeeg afkoelen.

Klop de mascarpone luchtig samen met de honing. Voeg de slagroom toe en mix tot de room stijf is.  

Doe de room in een spuitzak met een spuitmondje.  

Leg 4 bladerdeegplakjes op een schaal. Spuit toeven room op het bladerdeeg. Dek af met een plak bladerdeeg en spuit opnieuw toeven room op het deeg. Leg op iedere tompouce een paar blauwe bessen, een paar plakjes aardbei en een stukje sinaasappel zodat er een soort vlag ontstaat.

Tips:

Wil je een glutenvrije tompouce? Gebruik dan glutenvrij bladerdeeg. 

Wil je een zuivelvrije tompouce? Spuit dan op met zuivelvrije banketbakkersroom

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

8 Reacties

  • Margje
    Margje dinsdag 28 apr 2020 om 09:59
    Wat zijn ze lekker zeg! En superleuk om te maken, makkelijk ook. Het valt mij op dat het bladerdeeg ook bros blijft, hierdoor eet het ook niet zo onhandig ;-) En als extraatje gebruikte ik wat orangecurd tussen de lagen. Mmm!
    • Smakelijck dinsdag 28 apr 2020 om 11:37
      Fijn zeg! Ik maak op deze manier inderdaad vaak tompoucen, ook met de aardbeiensaus uit Puur Hollands, die zijn ook echt verrukkelijk!
    • Judith van de Merbel
      Judith van de Merbel dinsdag 05 mei 2020 om 13:51
      Superlekker WIlliene! En inderdaad ook mijn ervaring dat ze makkelijk te maken zijn en ook heerlijk bros blijven. Misschien nog een tip....je kunt ze nog eens halveren, dus uit een plakje haal je dan twee tompoucen...genoeg voor kids en voor volwassenen eigenlijk ook wel. Deze hopen we vaker te maken! Wat een leuk en lekker resultaat! Groetjes! Judith
      • Smakelijck woensdag 06 mei 2020 om 10:56
        Dat is inderdaad een erg leuk idee! Bedankt!
    • Mieneke
      Mieneke donderdag 07 mei 2020 om 20:56
      Hou williene ik kan die aardbeiensaus niet vinden in puur Hollands?
      • Smakelijck vrijdag 08 mei 2020 om 11:37
        Blz 203!
    • Esther
      Esther woensdag 24 apr 2024 om 15:37
      Kun je het bladerdeeg ook een dag van tevoren maken?
      • Smakelijck donderdag 25 apr 2024 om 15:08
        Je hoor, dat kan zeker!
Laat een bericht achter!
255