Lemon Curd!
Lemon Curd kennen we allemaal, toch? Een lekker, wat zurige citroenroom die geserveerd wordt bij scones met clotted cream en jam. Nu kun je deze overheerlijke curd natuurlijk óók serveren bij pannenkoekjes, of een taart mee vullen. Ik maak 'm zelf met 75 gram bio-honing, dan is hij echt nog lekker zurig. Hou je niet zo van zuur, doe er dan wat meer honing bij.
Morgen een overheerlijk recept voor een prachtige taart waar deze Curd in gebruikt wordt!
Lemon Curd
Ingrediënten voor 1 pot Curd:
75 gram roomboter, 75-100 gram biologische of imker honing, 2 eieren, 2 eidooiers, 100 milliliter citroensap (ongeveer 2 citroenen), rasp van 1 biologische citroen
Bereiding:
Mix de boter met de honing romig en luchtig. Voeg de eieren en de dooiers toe en mix nog romiger en luchtiger. Voeg voorzichtig het citroensap en rasp toe en meng nog even door. Het ziet er wat geschift uit, maar dat komt goed ;-) Giet het mengsel in een pannetje en zet deze op het vuur. Klop de Curd in ongeveer 5-10 minuten lobbig. Laat de Curd afkoelen en schep in een schone pot. Bewaar de Curd in de koelkast.
Gebruik de Curd als taartvulling, bij scones of op de bosbessen pannenkoekjes.
Liefs, Williene