Chocoladetaart met kersen!
Chocolade en kersen is altijd een goede combinatie. Dit heeft een beetje het idee van een monchou-taart, maar dan met een chocolade-cake als basis. Een heerlijk en makkelijk weekend-recept. Fijn weekend!
Chocoladetaart met kersen
Ingredienten voor een bakvorm van 20 centimeter doorsnede:
Voor de chocoladetaart: 120 gram pure chocolade (bijv. Vivani 92%), 150 gram roomboter, 75 gram kokosbloesemsuiker, 5 eieren, 175 gram amandelmeel (of een ander notenmeel)
Voor de roomtopping: 200 gram naturel roomkaas (bijvoorbeeld Philadelphia), 150 milliliter biologische slagroom, 3 eetlepels imkerhoning of ahornsiroop, optioneel ½ theelepeltje vanillepoeder
Voor de kersen: 200 gram (diepvries)kersen, 1 theelepel biologische maïzena (of gebruik arrowroot), 1 eetlepel koud water
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Scheid de eieren in dooier en wit. Klop de eiwitten helemaal stijf en zet even aan de kant. Smelt de chocolade au bain marie. Klop de boter met de kokosbloesem romig en luchtig. Voeg één voor één de eidooiers toe tot het goed gemengd is. Voeg nu het meel toe en de gesmolten chocolade. Meng tot een beslag. Spatel de stijfgeslagen eiwitten door het beslag en giet het in een ingevette bakvorm. Schuif in de oven en bak de chocoladetaart gaar in ongeveer 25-30 minuten. Test met een prikker of de taart gaar is. Laat de chocoladetaart helemaal afkoelen.
Klop de roomkaas romig met de honing en giet langzaam de slagroom erbij. Klop door tot een stevige, dikke room. Je kunt eventueel een beetje vanilliepoeder toevoegen.
Verwarm de kersen op laag vuur met een beetje water. Maak een theelepel maïzena (of arrowroot) aan met koud water. Voeg de maïzena toe als de kersen beginnen te koken. Je kunt hier eventueel nog wat zoetmiddel aan toevoegen als je dat nodig vindt. Kook het geheel nog even 1 á 2 minuten mee om de saus te laten binden en laat dan volledig afkoelen.
Bestrijk de chocoladetaart royaal met de room en verdeel de afgekoelde kersen over de taart. Bewaar de taart tot gebruik in de koelkast.
Eet Smakelijck en een fijn weekend!
Liefs, Williene