02-06-2021

Lente-uisoep #Zonder pakjes en zakjes

Een héérlijke en snelle soep, deze lente-ui soep. Echt een aanrader, ook een goed idee voor bij de lunch! 

Lente-uisoep - Zonder pakjes en zakjes

Ingredienten voor 1 liter soep:

750 milliliter groentebouillon, 50 gram roomboter, 50 gram speltbloem, 1 ui, 2 bosjes lente-ui, 200-250 milliliter slagroom of haverroom, 1 eetlepel fijngesneden bieslook, 1 eetlepel fijngesneden peterselie, snuf foelie, 1 eetlepel sojasaus, snuf kurkuma, Keltisch zout en peper naar smaak

Bereiding:

Snipper de ui en snijd de lente-ui in ringen. Houd ongeveer 2-3  stuks lente-ui achter voor garnering. Smelt de boter in een pan en fruit hierin de ui. Voeg de bloem in één keer toe en blijf een minuut goed mengen zodat de bloem goed kan garen. Voeg de bouillon nu scheutje voor scheutje toe. Blijf goed roeren, anders komen er klontjes in de soep. Voeg op deze manier zo’n 750 milliliter bouillon toe. Voeg de lente-ui, sojasaus, kurkuma en foelie toe en laat deze 5-10 minuten meekoken. Blend de soep fijn. Maak de soep verder op smaak met wat van de achtergehouden lente-ui, bieslook, peterselie en zout en peper. Voeg op het laatst de room toe en laat de soep nog een paar minuten zacht doorkoken.

Serveer de soep met nog wat fijngesneden lente-ui of groene kruiden.

Glutenvrij? Laat de bloem achterwege en bindt de soep met arrowroot of maizena.

Zuivelvrij en plantaardig? Gebruik ipv roomboter olie en ipv slagroom haverroom.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

2 Reacties

  • marijke
    marijke woensdag 02 jun 2021 om 16:43
    Even een hele andere vraag, hoe houdt ik mijn soezen een beetje knapperig? liefst 1 of 2 dagen. Ze worden bij mij zo snel taai.. Groetjes!
    • Smakelijck woensdag 02 jun 2021 om 17:00
      Soezen kun je bewaren in een bewaardoos, maar knapperig blijven ze niet. Knapperige soezen moet je dezelfde dag eten als je ze bakt, daarna worden ze zacht.
Laat een bericht achter!
264