Verse Tomatensoep #Zonder pakjes en zakjes
Heerlijke verse tomatensoep met 3 extra variaties. Zonder pakjes en zakjes, met verse tomaten.
Verse Tomatensoep - Zonder pakjes en zakjes
Ingrediënten voor 1 liter soep:
1 kilo verse tomaten, 2 uien, 2 tenen knoflook, 400 milliliter sterke groentebouillon, 1 blaadje laurier, 1 theelepel paprikapoeder, 2 theelepels peterselie, ½ theelepel foelie, zout en peper naar smaak, 40 gram roomboter
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de tomaten in kwarten en maak de ui en knoflook schoon en snipper grof. Doe alles op een ruime bakplaat en rooster in de oven gaar, zo’n 20 minuten.
Smelt de boter in een ruime pan en voeg de tomaat, ui en knoflook uit de oven toe, met het braadvocht. Voeg de bouillon toe, de laurier, paprikapoeder, peterselie en foelie en maak op smaak met zout en peper. Breng aan de kook en laat nog 10-15 minuten op laag vuur zachtjes koken.
Verwijder de laurier en blend de soep helemaal fijn. Maak de soep eventueel verder op smaak met verse peterselie.
Tips:
*Je kunt eventueel nog een handje rijst toevoegen aan de soep. Doe dit pas na het blenden van de soep.
*Je kunt ook soepballetjes toevoegen aan de soep. Doe dit na het blenden van de soep en kook de soep dan nog minimaal 10-15 minuten door.
*Geen verse tomaten? Gebruik dan een fles van 800 milliliter passata voor het maken van de soep.
Tomatensoep suggesties:
Italiaanse Tomatensoep
Gebruik het recept voor tomatensoep en voeg extra 1-2 eetlepels groene pesto toe. Serveer de soep met een blaadje verse basilicum.
Eventueel kun je aan de soep een handje spaghetti toevoegen, breek deze van tevoren in kleine stukjes.
Tomaten crèmesoep
Gebruik het recept voor tomatensoep en voeg na bereiding 125 milliliter crème fraîche of mascarpone toe aan de soep en meng dit goed door.
Tomaat Basilicumsoep
Gebruik het recept voor tomatensoep en voeg 2 eetlepels verse gesneden basilicum toe aan de soep, net voor serveren.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene
Laat een bericht achter!