25-05-2021

Romige Champignonsoep #Zonder pakjes en zakjes

Champignonsoep was één van de eerste recepten op de website, 10 jaar geleden (!). Inmiddels ben ik alles weer een beetje aan het herzien en exact na te maken volgens het betreffende pakje. Dat resulteerde in deze, vernieuwde, romige champignonsoep. Ook héél erg lekker met paddenstoelenmix in plaats van champignons.

Romige Champignonsoep - Zonder pakjes en zakjes

Ingredienten voor 1 liter soep:

750 milliliter groentebouillon, 50 gram roomboter of ghee, 50 gram speltbloem, 1 ui, 250 gram (kastanje)champignons, 250 milliliter slagroom of haverroom, 1-2 eetlepels (verse) bieslook, 2 eetlepels sojasaus, snuf kurkuma, Keltisch zout en peper naar smaak

Bereiding:

Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes.

Smelt de boter in een pan en fruit hierin de ui. Voeg de champignons toe en bak deze even mee. Voeg de bloem in één keer toe en blijf een minuut goed mengen zodat de bloem goed kan garen. Voeg de bouillon nu scheutje voor scheutje toe. Blijf goed roeren, anders komen er klontjes in de soep. Voeg op deze manier zo’n 750 milliliter bouillon toe. Maak de soep op smaak met de sojasaus, bieslook, kurkuma, zout en peper. Voeg op het laatst de room toe en laat de soep nog even zacht doorkoken.

Glutenvrij? Gebruik dan i.p.v. speltbloem bijvoorbeeld boekweitmeel.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

19 Reacties

  • Geralda
    Geralda woensdag 26 mei 2021 om 19:01
    Wat een heerlijke soep, we hebben ervan genoten!
    • Smakelijck donderdag 27 mei 2021 om 10:26
      Wat fijn om te horen!
    • José Huurman
      José Huurman vrijdag 25 jun 2021 om 15:54
      Wat een heerlijke en smaakvolle soep. We gaan 'm zeker vaker maken.
      • Smakelijck maandag 28 jun 2021 om 09:57
        Fijn!
    • Marise
      Marise zaterdag 17 jul 2021 om 18:09
      Een heerlijke soep! Echt een aanrader!
      • Smakelijck maandag 19 jul 2021 om 19:40
        Fijn!
    • Chantal
      Chantal donderdag 04 nov 2021 om 21:46
      Kan je ook gewone bloem gebruiken,? in plaats van speltbloem?
      • Smakelijck vrijdag 05 nov 2021 om 18:39
        Zeker, dat is geen probleem!
    • Elna
      Elna maandag 26 dec 2022 om 10:15
      Dit recept al zo vaak gemaakt, het is altijd voor iedereen een grote verrassing op verjaardagen. Nu met kerst ga ik hem ook weer maken, heerlijk!
      • Smakelijck dinsdag 27 dec 2022 om 09:24
        Ja, deze is echt favoriet! Dank voor je reactie!
    • Tamar Melissa
      Tamar Melissa donderdag 28 sep 2023 om 21:27
      Gewoon een groenten bouillonblokje gebruiken?
      • Smakelijck vrijdag 29 sep 2023 om 09:39
        Dat kan inderdaad, of vers getrokken bouillon. Let wel op het gebruik van kant-en-klare bouillon dat er geen E621, gistextract oid inzit. Goede bouillonblokjes vind je hier: https://www.smakelijck.nl/webshop/kruiden-specerijen/
    • Esther
      Esther maandag 02 okt 2023 om 09:04
      Kan je ipv speltmeel ook amandelmeel gebruiken? Ivm keto dieet?
      • Smakelijck maandag 02 okt 2023 om 10:43
        Nee, dat kan niet omdat amandelmeel geen binding geeft. Arrow root kan wel of een ander zetmeel.
    • Riekje
      Riekje zaterdag 02 dec 2023 om 12:19
      Kan ik ook gemalen glutenvrije havermout gebruiken ipv boekweitmeel?
      • Smakelijck maandag 04 dec 2023 om 10:27
        Ja hoor, geen probleem!
    • Esther
      Esther woensdag 27 mrt 2024 om 11:48
      Goedendag, Kan je ipv slagroom of haverroom ook kokosmelk of kokoscreme gebruiken? Groeten Esther
      • Smakelijck woensdag 27 mrt 2024 om 11:59
        Dat kan, je krijgt dan wel een iets andere smaak door de kokos.
        • Esther
          Esther woensdag 27 mrt 2024 om 18:44
          Bedankt dan ga ik dat uitproberen. Je hebt heerlijke recepten. Ik heb er al meerdere geprobeerd. Echt lekker!!
Laat een bericht achter!
264