Witlofsoep!
Mijn favoriete groenten van dit moment is toch wel witlof. Héérlijk! Uit de oven of in de soep, het komt toch wel elke week een keer op tafel. Vooral in combinatie met mosterd, mmm! Soepen die je moet fijnmalen met staafmixer of blender zijn ook nog eens ideaal. Je snijd alles lekker grof (denk: uien in vieren, hele knoflooktenen enzovoort) want daar zie je in de soep toch niks meer van terug. Netjes snijden is dus nergens voor nodig ;-) Tenzij je natuurlijk je snijkunsten wilt oefenen!
Witlofsoep
Ingredienten voor zo’n 2-4 personen:
500 gram witlof, 1 ui, 2 tenen knoflook, 3 aardappels (schoongeboend, met schil), 500 milliliter groentebouillon, 1 eetlepel mosterd, 100 milliliter haverroom, verse of gedroogde bieslook klontje roomboter of kokosolie
Bereiding:
Snijd de ui, knoflook, witlof en aardappel grof. Fruit de ui en knoflook in de boter of olie. Voeg de witlof toe en roerbak even mee samen met de mosterd. Voeg de bouillon en aardappel toe en breng aan de kook. Blender de soep als de aardappel gaar is. Breng de soep verder op smaak met de room, wat zout, peper en verse of gedroogde bieslook. Voeg nog wat bouillon toe als je de soep te dik vindt.
En dan nog een tip! Voor degene die dol zijn op de suikervrije appel-perenstroop van Lidl, deze is deze week en volgende week weer verkrijgbaar! Deze appel-perenstroop is alleen verkrijgbaar tijdens Lidl’s Hollandse weken die 2x per jaar worden gehouden. Inslaan dus ;-) En als je toch bij Lidl bent ze verkopen ook hele leuke gekleurde wortelmix:
Fijne dag!
Liefs, Williene