Tomaten-wortelsoep!
Tomaten zijn van zichzelf vaak wat zurig. Daarom wordt aan tomatensauzen en soepen regelmatig (veel) suiker toegevoegd. Jammer, want je kunt dit ook heel goed oplossen door een wat zoetige groente toe te voegen. Bijvoorbeeld wortels (maar denk ook eens aan bijv. zoete puntpaprika of pompoen). Hierdoor verliest de tomaat z'n zurige smaak en krijg je een heerlijke, pure, suikervrije tomatensoep.
Tomaten-wortelsoep
Ingredienten voor 4 personen:
4 rode uien, 2 grote winterwortels, 1 fles tomatenpassata (ongeveer 750 milliliter, AH biologisch), 2 eetlepels tomatenpuree, 1 eetlepel rode pesto (natuurwinkel), 1 blokje groentebouillon (Rapunzel zonder gist), Keltisch zout en peper, roomboter of ghee (zuivelvrij)
Bereiding:
Maak de uien en de wortels schoon en snijd in grove stukken. Smelt wat boter of ghee in de pan. Fruit de ui in de pan glazig en voeg de wortel toe. Bak deze even mee en schenk dan voorzichtig de passata bij de groenten. Spoel de fles passata wat om en voeg dit water toe aan de soep. Breng de soep aan de kook en kook hierin de groenten gaar, zo'n 20 minuten. Maak de soep verder op smaak met de puree, pesto, groentebouillon, zout en peper. Laat de soep wat afkoelen, doe over in de blender en maal de soep helemaal fijn. Schenk terug in de pan en breng opnieuw aan de kook. Breng de soep eventueel verder op smaak naar wens. Je kunt bijvoorbeeld ook wat creme fraiche, room o.i.d. toevoegen voor een romige soep.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene