Groentensoep!
Voor de soepliefhebbers weer een soeprecept! Dit keer groentensoep!
Ingredienten:
1 liter bouillon (vers getrokken runder (evt. met stukjes poulet), groentenbouillon, of van Naturcompagnie), gehaktballetjes (naar smaak), handje vermicelli, soepgroenten (prei, wortel, bloemkool, bleekselderij, selderij, maggiplant etc.) zout en peper
Breng de bouillon met de gehaktballetjes aan de kook. Voeg een handje vermicelli toe en de gesneden soepgroenten. Laat de soep op laag vuur pruttelen tot hij gaar is (ong. 20 min.) Breng de soep op smaak met zout en peper en evt. nog wat bouillonpoeder van dr. Vogel.. Voeg op het laatst nog wat versgesneden peterselie toe.
Eet smakelijck!
Ik gebruik ook kruidenbuiltjes tijdens het trekken van het bot en poulet, ruitk altijd zo lekker!
Gr, Klazina
Leuk dat je het ook zo maakt! Klopt, er gaat best veel zout in. Ik trek meestal zelf bouillon en die maak ik dan al flink op smaak met zout. Dan hoef ik in de soep niet meer zo heel veel toe te voegen.
Mensen zijn altijd verbaasd dat ze zoveel zout moeten gebruiken als je alles zelf maakt. Maar ze hebben niet door dat de pakjes en zakjes voor meer dan de helft(!) bestaan uit zout. Ze voegen zelf dus hetzelfde toe, maar dat heb je niet door. Kruidenbuiltjes kun je inderdaad ook gebruiken voor extra smaak!
Groetjes, Williene