Chinese Kippensoep #zonder pakjes en zakjes!
Chinese kippensoep - Zonder pakjes en zakjes!
Ingredienten voor 4 personen:
1 liter kippenbouillon (zelfgetrokken bouillon is het lekkerst), 1 kipfilet, 1 teen knoflook, 250 gram groenten (bosui, selderij, prei, ui, taugé naar smaak), 50-100 gram rijstnoedels of mie naar smaak, 2 eieren, ½ theelepel gemberpoeder, ½ theelepel kurkuma, snufje foelie, 1 eetlepel sojasaus, Keltisch zout en peper naar smaak
Bereiding:
Breng de bouillon aan de kook en voeg de kipfilet toe. Kook de kipfilet in 10 minuten gaar in de bouillon. Haal de kip uit de bouillon en snijd deze fijn. Snijd de groenten fijn en voeg deze toe aan de bouillon. Voeg de rijstnoedels, de gember, kurkuma, foelie en fijngesneden knoflook toe en maak op smaak met de sojasaus en zout en peper. Laat de soep op laag vuur 10 minuten koken. Als je omeletreepjes in de soep wilt, bak dan een omelet van 2 geklutste eieren en snijd deze in fijne reepjes. Voeg de reepjes op het laatst toe aan de soep.
Serveer de soep met gebakken uitjes, reepjes omelet, gehakte pinda’s en wat fijngesnipperde selderij of platte peterselie.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene