Knolselderij-Champignonsoep!
Deze soep is een variatie op de knolselderijsoep, en een heerlijk, feestelijk voorgerechtje! Je kunt de soep al een dag of twee van te voren maken, zodat je op het moment zelf alleen nog maar de soep hoeft te verwarmen en wat champignons hoeft te bakken voor de garnering! Snel én handig!
Bereiding:
Snipper de ui, snijd de knolselderij in blokjes en de paddestoelen in stukken. Smelt de boter in de pan, fruit de ui en voeg de champignons en blokjes knolselderij toe. Bak even mee. Voeg de bouillon toe en kook 10-15 minuten tot de knolselderij gaar is. Doe de soep over in een blender en maal fijn en glad. Als je de soep te dik is geworden, dan kun je nog wat bouillon toevoegen. Als je room wilt gebruiken dan voeg je ook een scheut room toe om de soep lekker romig te maken.
Snijd de kastanjechampignons in plakjes. Verhit nog wat boter of olie in een pan en bak de plakjes mooi bruin samen met een teentje uitgeknepen knoflook.
Even een vraagje,als je de soep een daarvan te voren maakt,kun je de room dan beter voor het serveren toevoegen??
In verband met schiften..
Alvast bedankt
Het kan allebei. Als je geen risico wilt lopen dan kun je het inderdaad het beste bewaren, maar ik heb nooit een soep in de schift gehad, en voeg het gewoon toe. Succes!
Bedankt voor het delen van je recept.
Fijne dag!