Indiase Kerriesoep #zonder pakjes en zakjes
Indiase Kerriesoep - Zonder pakjes en zakjes
Ingredienten voor 4 personen:
1 kipfilet, 1 ui, 1 teen knoflook, 1 rode paprika, 1 winterwortel, 1 liter groente- of kippenbouillon (zelfgemaakt of Rapunzel zonder gist en suiker), roomboter, 2 eetlepels speltbloem (of gebruik glutenvrij meel), 125 milliliter crème fraîche of (haver)room
Kruidenmix: 1 flinke eetlepel kerriepoeder, 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel korianderpoeder, 1 theelepel peterselie, 1 theelepel bieslook, Keltisch zout en peper naar smaak
Bereiding:
Snijd de kip in kleine blokjes. Snipper de ui en de knoflook. Snijd de paprika en de wortel in fijne blokjes.
Smelt ruim roomboter in een pan. Voeg de kip, ui en knoflook toe en bak dit even mee. Voeg de paprika en wortel toe en de kruidenmix en bak dit ook even kort mee. Strooi de bloem over het groente-kipmengsel en laat een minuut meebakken. Giet er scheutje voor scheutje wat bouillon bij en roer het telkens glad zodat je geen klontjes krijgt. Ga zo door tot je de bouillon volledig hebt toegevoegd. Breng de soep aan de kook en voeg de crème fraîche toe. Laat de soep nog 5-10 minuten doorkoken tot de ingrediënten gaar zijn. Maak eventueel nog verder op smaak met zout en peper.
Tip: Liever vegetarisch? Laat de kip dan achterwege en gebruik groentebouillon.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene