Courgettesoep!
Van een courgetteplant heb je ontzettend veel én lang plezier. Dus als je een hoekje over hebt in de tuin dan is het zeker een aanrader om volgend jaar voorjaar een courgetteplant neer te zetten. We hebben deze zomer er goed van kunnen eten en, om niet elke dag courgette te hoeven eten, ook uit kunnen delen ;-)
Ooit heb ik eens courgettesoep gegeten, maar vond 't niet zo heel erg lekker. Nu met dit recept en wat pittige mosterd vonden we 'm heerlijk! Courgette is van zichzelf wat flauw, dus die mag wel wat pittigs gebruiken. De moeite waard om te proberen!
Courgettesoep!
Ingredienten:
400 gram courgette, 2 uien, 1/2 liter kippenbouillon of groentenbouillon, 1 eetlepel mosterd, klontje kokosolie of roomboter, (Keltisch) zout & peper
Bereiding:
Snipper de ui en snijd de courgette in stukjes. Verhit de olie of boter in een ruime pan en fruit hierin de ui. Voeg eventueel knoflook toe als je dat lekker vindt. Voeg de courgette en de mosterd toe en roerbak even 5-10 minuten mee op laag vuur. Voeg de bouillon toe en kook ongeveer 5 - 10 minuten. Blender de soep fijn in een blender of met de staafmixer en maak op smaak met zout en peper.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene