Rode Curry soep #zonder pakjes en zakjes!
In het weekend eten we vaak een soep met een stokbroodje en wat lekkere smeersels op het brood. Deze soep stond al tijden op mijn lijstje, en nu kwam het er eindelijk van. En ik moet zeggen dat ik positief verrast ben door deze soep. Heerlijk romig, vol van smaak, pittig, maar niet té pittig. En mocht je van dat laatste houden, dan kun je altijd wat sambal of een rood pepertje toevoegen. Ik serveerde de soep met wat ringen bosui, vers limoensap (echt een must in deze soep) en wat platte peterselie. Een beetje creme fraiche zou ook heerlijk zijn, om erbij te serveren.
Fijn weekend!
Rode Curry Soep - Zonder pakjes en zakjes!
Ingredienten voor 4 personen:
1 kipfilet, 500 milliliter kippenbouillon, 3 eetlepels tomatenpuree, 2 rode paprika’s, 3 stengels lente-ui, 2 sjalotten, 2 tenen knoflook, 250 milliliter kokosmelk, ½ limoen, optioneel 1-2 eetlepels palm of kokosbloesemsuiker, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel korianderpoeder, 1 theelepel komijnpoeder, eventueel maïzena of arrowroot om te binden
Bereiding:
Snipper de sjalotten en de knoflook. Snijd de paprika’s en de lente-ui in grove stukken. Snijd de kipfilet in kleine blokjes.
Verhit wat boter of olie in een ruime pan. Fruit hierin de sjalot, knoflook, paprika en lente ui. Voeg de kruiden en evt. de palm of kokosbloesemsuiker toe. Laat even meefruiten. Voeg de tomatenpuree toe en laat even meebakken. Blus de soep af met de bouillon en laat de ingrediënten gaar koken. Maal de soep fijn met een blender of staafmixer. Bak de blokjes kipfilet gaar in een koekenpan en voeg deze toe aan de soep samen met de kokosmelk. Laat de soep nog even doorkoken en maak op smaak met limoensap. Wil je een wat meer gebonden soep, dan kun je eventueel wat bindmiddel toevoegen.
Je kunt de kip weglaten uit de soep en groentebouillon gebruiken voor een vegetarische soep.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene