Pompoensoep met zoete paprika!
De vakantie is weer voorbij, het nieuwe jaar begonnen. Bij ons hadden de kinderen gisteren nog vrij, vandaar dat ik even heerlijk vakantie heb genomen ;-) Maar nu gaan we weer hard aan de slag om heerlijke nieuwe recepten te posten. Want na al die feestdagen kun je heerlijk verlangen naar goede en gezonde voeding.
Deze soep is heerlijk romig van smaak en de zoete paprika en zoete aardappelen maken de soep wat zoeter van smaak. Een lekker recept om pompoensoep te leren eten of je kinderen voor te schotelen.
Fijne dag!
Pompoensoep met zoete paprika
Ingrediënten voor 4 personen:
1 kleine oranje biologische pompoen, 2 zoete aardappels (ongeveer 250 gram totaal), 2 zoete rode puntpaprika’s, 250 milliliter kokosmelk, 2 rode uien, 1 eetlepel paprikapoeder, flinke snuf cayennepeper, Keltisch zout en peper, eventueel 125 milliliter biologische slagroom
Bereiding:
Snijd de puntpaprika over de lengte open en verwijder de zaadlijst. Rooster op een bakplaat of bakpapier in de oven op 180 graden zo’n 20 minuten. Snipper ondertussen de rode ui, schil (eventueel) en ontpit de pompoen en snijd in blokjes, schil de zoete aardappel en snijd ook in blokjes. Laat roomboter of ghee smelten in een ruime pan, fruit de ui hierin glazig en voeg dan de pompoen en zoete aardappel toe, bestrooi met een eetlepel paprikapoeder, een flinke snuf cayenne poeder en wat zout en peper en laat even lekker bakken, schep regelmatig om zodat de kruiden goed opgenomen worden. Voeg de kokosmelk toe. Breng aan de kook en schep regelmatig om. Als de zoete puntpaprika’s klaar zijn, kun je vrij eenvoudig het velletje eraf halen. Snijd de paprika in stukken en voeg toe aan de soep. Kook nog 5 minuutjes door en giet de soep daarna in de blender. Doe de soep terug in de pan, als de soep te dik is voeg dan wat water of bouillon toe. Breng verder op smaak met zout en peper.
Klop de room lobbig en serveer de soep met een flinke lepel slagroom, bestuif met wat paprika poeder. Wil je de soep zuivelvrij houden dan kun je eventueel wat haverroom toevoegen of de room weglaten.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene