Goulashsoep!
Het meest fijne aan de wintermaanden vind ik de heerlijke stoofpotjes die dan uren op het vuur staan te pruttelen. Het huis dat heerlijk gaat geuren. Mmm! Dit is ook zo'n lekker stoofgerecht. Even opzetten, en dan sudderen maar. Af en toe even proeven, zodat de pan rond etenstijd al half leeg is... Heerlijk!
Goulashsoep
Ingredienten:
500 gram runderstoofvlees, 3 grote uien, 3 tenen knoflook, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 800 gram tomatenblokjes of passata, 1 glas rode wijn of bouillon, 1,5 eetlepel paprikapoeder, flinke snuf cayennepeper, 1,5 eetlepel boekweitmeel, Keltisch zout en peper, ongeveer 300-500 milliliter water
Bereiding:
Snijd het vlees in kleine blokjes. Snijd de ui en knoflook fijn en de paprika's in blokjes. Smelt flink wat boter of olie in een pan. Bak het vlees rondom aan. Voeg de uien en knoflook toe en fruit even mee. Bestrooi met wat boekweitmeel en laat even een minuutje meegaren. Voeg nu een flinke scheut wijn (of bouillon) toe en roer goed door. Voeg de rest van de wijn toe tot je een mooie gebonden sausdikte hebt. Voeg de paprikablokjes toe, de paprikapoeder en cayennepeper en maak op smaak met zout en peper. Voeg de tomatenblokjes toe en nog wat water zodat het vlees en de groenten goed onderstaan. Breng aan de kook en laat de soep op het laagste pitje minimaal 4 uur stoven. Roer af en toe door. Proef voor het serveren of de soep goed op smaak is. Als het te zuur is door de tomaat dan kun je een lepeltje kokosbloesemsuiker toevoegen.
Tip: Je kunt de soep eventueel nog verder aanvullen met 2 aardappels, in blokjes gesneden of een kommetje rijst. Wil je rijst toevoegen, doe dit dan het laatste uur dat de soep stooft.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene