07-04-2017

Sneeuwster!

Zoals ik gisteren had beloofd vandaag een recept voor de komende paasdagen met advocaat. Jullie kennen 'm vast nog wel van 'vroeger': de sneeuwster. Tegenwoordig volgens mij niet eens meer te koop, maar toen ik nog jong was kocht mijn moeder regelmatig een sneeuwster voor de zondag. En wat smulden we daar als kind van! Heerlijk! Tijd dus om deze eens zelf te maken. Bij deze het recept voor een heerlijk, zelfgemaakte sneeuwster.

Sneeuwster!

Ingredienten voor een taart van 20 centimeter doorsnede:

Voor het biscuit: 4 eieren, 80 gram kokosbloesemsuiker, 70 gram speltbloem, 2 theelepels wijnsteenbakpoeder, snufje vanillepoeder, eventueel citroenrasp van 1 biologische citroen

Voor de vulling: 250 milliliter biologische slagroom (AH), 250 gram mascarpone, 3 eetlepels biologische honing, zelfgemaakte advocaat

Bereiding:

Begin eerst met de biscuit. Mix de eieren met de kokosbloesemsuiker tot een luchtig mengsel, het neem in ongeveer 3 keer in volume toe (dit duurt 10-15 minuten). Voeg de droge ingrediënten toe en schep goed door met een lepel of met een garde.

Schenk het beslag in een met bakpapier bekleedde bakvorm. Tik flink tegen de onderkant om luchtbelletjes eruit te krijgen. Schuif in een voorverwarmde oven op 180 graden en bak de biscuit gaar in ongeveer 20-25 minuten; test met en satéprikker of deze er droog uitkomt.

Laat de biscuit volledig afkoelen.

Ga ondertussen verder met de vulling. Klop hiervoor de mascarpone met de honing romig en voeg al mixend de slagroom toe tot een stevige massa.

Snijd de biscuit door met een scherp mes of taartzaag en zorg ervoor dat het bovenste deel dunner is dan de bodem. Leg het bovenste deel op een vlakke ondergrond en snijd er heel voorzichtig met een scherp mes 2 x een kruis in (een + en een x), iets vanuit de kant, hierdoor ontstaan 8 punten; omdat de cake straks bol komt te staan gaat de ster vanzelf openstaan.

Leg de onderste laag biscuit op een mooi bord of taartplateau. Schep de room in het midden van de biscuit en strijk de room hoog in het midden en laag aan de zijkanten. Je krijgt dus een behoorlijke bol. Zet weg in de koelkast voor een half uur tot een uur om goed stevig te laten worden. Haal uit de koelkast en schenk nu de advocaat op het midden van de bol (je hebt ongeveer de helft van het recept van de advocaat nodig) en verdeel het zo dat de hele bol met een mooi laagje gele advocaat is bedekt.

Pak nu de met ster ingesneden biscuit en leg deze heel voorzichtig boven op de advocaat als hij goed ligt, druk dan voorzichtig de randen ietsje aan, de ster staat nu mooi open waardoor je de advocaat ziet.

Zet de taart in de koelkast tot gebruik!

Keertje ‘zondigen’? bestrooi ‘m dan nog licht met poedersuiker! Maar zonder is hij net zó lekker!

Tip: 

Wil je liever geen advocaat? Gebruik dan bijvoorbeeld zelfgemaakte vruchtenjam of ingekookte kersen op de room. Lemon Curd is ook een heerlijke vulling. alcoholvrij én toch mooi geel voor Pasen.

Geniet ervan!

Liefs, Williene

Meer Paas-recepten? Kijk eens op deze pagina: Paasrecepten Hier vind je recepten voor ontbijt, lunch, brunch, zoete paasrecepten en diner. 

Deel via social media

 
Print recept

22 Reacties

  • tannie
    tannie zaterdag 08 apr 2017 om 19:59
    hoi williene, Mooie taart geworden. Om het mooie sneeuweffect te krijgen zou je Ipv poedersuiker kokosmeel kunnen gebruiken. Zelf nog niet uitgeprobeerd, maar altijd onthouden. Fijne avond Tannie
    • Smakelijck zaterdag 08 apr 2017 om 20:53
      Daar heb ik inderdaad aan gedacht, maar omdat kokosmeel heel droog is was ik bang dat dit geen fijn mondgevoel zou geven. Vandaar dat ik het maar niet heb gedaan.
  • Aria
    Aria dinsdag 11 apr 2017 om 14:47
    Als ik advocaat uit de winkel gebruik, hoeveel ml heb ik dan nodig?
    • Smakelijck woensdag 12 apr 2017 om 10:11
      Ongeveer 100-150.
  • Marieke Hollestelle
    Marieke Hollestelle dinsdag 11 apr 2017 om 22:28
    Als ik biscuit maak, mix ik de eiwitten stijf en de eidooiers mix ik met de suiker, bloem en bakpoeder. Daarna spatel ik het stijfgeklopte eiwit door het eigeelmengsel. Mijn ervaring is dat je biscuit dan heel luchtig blijft. Wat is jou mening hier over?
    • Smakelijck woensdag 12 apr 2017 om 10:12
      Dat kan ook. Maar op deze manier wordt het net zo luchtig, alleen moet je lang mixen tot het zeker 3x is verdubbeld. Ik doe het dus liever op deze manier, want dat is veel gemakkelijker en minder afwas ;-)
  • Juutj
    Juutj vrijdag 14 apr 2017 om 06:40
    Gisteravond het biscuit alvast gemaakt, maar deze is wat sponzig. Klopt dit of heb ik iets verkeerd gedaan?
    • Smakelijck vrijdag 14 apr 2017 om 13:28
      Goed gemixt tot het 3x verdubbeld is?
  • Geralda
    Geralda zaterdag 15 apr 2017 om 18:53
    Helaas mijn taart is gigantisch ingestort. Nu heb ik wel vaker biscuittaart gemaakt, maar daar zat nooit iets van bakpoeder in. Wel wat maizena. En meestal bakte ik op lagere temperatuur. Ik heb het idee dat de taart eerst erg is gerezen de luchtige eieren en de bakpoeder en daarna dus is ingestort. Waarom heb jij bakpoeder in je recept? Door de luchtige eieren zal deze toch ook flink rijzen?
    • Smakelijck maandag 17 apr 2017 om 19:10
      Jammer! Ik herken het probleem niet, ik bak al jaren met dit biscuit-recept. Ik voeg bakpoeder toe voor extra rijskik, maar het hoeft inderdaad niet persé. Niet de oven open gedaan tijdens het bakken?
  • Annelies Proper
    Annelies Proper maandag 17 apr 2017 om 20:17
    Afgelopen zaterdag de voorjaarsdag gebakken voor de Paasdagen. De taart zag er prachtig uit. Lemoncurd en het room/mascarpone mengsel smaakten heerlijk maar het biscuit smaakte erg "muf" en had een wrange nasmaak. Enig idee hoe dit kan? Ik heb alles precies volgens recept uitgevoerd. Kan dit aan de citroenrasp liggen?
    • Smakelijck dinsdag 18 apr 2017 om 09:41
      Dat is jammer. Ik denk dat dit door het bakpoeder komt. Welke heb je gebruikt?
      • annelies proper
        annelies proper woensdag 19 apr 2017 om 15:15
        Jacob Hooy zuiveringszout / natriumbicarbonaat
  • hanneke
    hanneke dinsdag 18 apr 2017 om 20:19
    Ik heb hm ook gemaakt en de advocaat door het slaagroom/mascarponemengsel heen gedaan, in de hoop dat de kids het ook lusten. niet dus. Maar dat gaf niet, want hij was lekker!
    • Smakelijck woensdag 19 apr 2017 om 13:53
      Gelukkig maar ;-)
  • Selma
    Selma zaterdag 31 mrt 2018 om 20:04
    Dat ziet er geweldig uit, dit ga ik proberen! Kan je deze taart ook een dag van te voren maken of is de vulling daar niet geschikt voor?
    • Smakelijck dinsdag 03 apr 2018 om 13:26
      Ja hoor, dat kan. Succes!
    • Tjitske
      Tjitske zondag 25 apr 2021 om 20:05
      Vrijdag deze heerlijke taart gebakken hij is echt een blijvertje maar de cake was dramatisch ingestort waardoor het gebak met vulling nu plat was ipv bol. De oven is tussendoor niet open gegaan. Alles precies volgens recept gedaan incl de citroenrasp. Wat zou ik anders moeten doen?
      • Smakelijck maandag 26 apr 2021 om 10:46
        Fijn dat de smaak goed was! Had je de eieren ongeveer 10 minuten geklopt? Dat is wel nodig voor een goed rijsproces.
        • Tjitske
          Tjitske vrijdag 30 apr 2021 om 10:09
          Ja heb 15 min. Geklopt. Zou meer wijnsteenbakboeder kunnen helpen?
    • Smakelijck vrijdag 30 apr 2021 om 10:29
      Als je wijnsteenbakpoeder hebt met veel zetmeel, dan zou dat zeker kunnen.
      • Tjitske
        Tjitske vrijdag 30 apr 2021 om 16:01
        De tweede staat in de oven ben benieuwd.
Laat een bericht achter!
319