Sneeuwster!
Zoals ik gisteren had beloofd vandaag een recept voor de komende paasdagen met advocaat. Jullie kennen 'm vast nog wel van 'vroeger': de sneeuwster. Tegenwoordig volgens mij niet eens meer te koop, maar toen ik nog jong was kocht mijn moeder regelmatig een sneeuwster voor de zondag. En wat smulden we daar als kind van! Heerlijk! Tijd dus om deze eens zelf te maken. Bij deze het recept voor een heerlijk, zelfgemaakte sneeuwster.
Sneeuwster!
Ingredienten voor een taart van 20 centimeter doorsnede:
Voor het biscuit: 4 eieren, 80 gram kokosbloesemsuiker, 70 gram speltbloem, 2 theelepels wijnsteenbakpoeder, snufje vanillepoeder, eventueel citroenrasp van 1 biologische citroen
Voor de vulling: 250 milliliter biologische slagroom (AH), 250 gram mascarpone, 3 eetlepels biologische honing, zelfgemaakte advocaat
Bereiding:
Begin eerst met de biscuit. Mix de eieren met de kokosbloesemsuiker tot een luchtig mengsel, het neem in ongeveer 3 keer in volume toe (dit duurt 10-15 minuten). Voeg de droge ingrediënten toe en schep goed door met een lepel of met een garde.
Schenk het beslag in een met bakpapier bekleedde bakvorm. Tik flink tegen de onderkant om luchtbelletjes eruit te krijgen. Schuif in een voorverwarmde oven op 180 graden en bak de biscuit gaar in ongeveer 20-25 minuten; test met en satéprikker of deze er droog uitkomt.
Laat de biscuit volledig afkoelen.
Ga ondertussen verder met de vulling. Klop hiervoor de mascarpone met de honing romig en voeg al mixend de slagroom toe tot een stevige massa.
Snijd de biscuit door met een scherp mes of taartzaag en zorg ervoor dat het bovenste deel dunner is dan de bodem. Leg het bovenste deel op een vlakke ondergrond en snijd er heel voorzichtig met een scherp mes 2 x een kruis in (een + en een x), iets vanuit de kant, hierdoor ontstaan 8 punten; omdat de cake straks bol komt te staan gaat de ster vanzelf openstaan.
Leg de onderste laag biscuit op een mooi bord of taartplateau. Schep de room in het midden van de biscuit en strijk de room hoog in het midden en laag aan de zijkanten. Je krijgt dus een behoorlijke bol. Zet weg in de koelkast voor een half uur tot een uur om goed stevig te laten worden. Haal uit de koelkast en schenk nu de advocaat op het midden van de bol (je hebt ongeveer de helft van het recept van de advocaat nodig) en verdeel het zo dat de hele bol met een mooi laagje gele advocaat is bedekt.
Pak nu de met ster ingesneden biscuit en leg deze heel voorzichtig boven op de advocaat als hij goed ligt, druk dan voorzichtig de randen ietsje aan, de ster staat nu mooi open waardoor je de advocaat ziet.
Zet de taart in de koelkast tot gebruik!
Keertje ‘zondigen’? bestrooi ‘m dan nog licht met poedersuiker! Maar zonder is hij net zó lekker!
Tip:
Wil je liever geen advocaat? Gebruik dan bijvoorbeeld zelfgemaakte vruchtenjam of ingekookte kersen op de room. Lemon Curd is ook een heerlijke vulling. alcoholvrij én toch mooi geel voor Pasen.
Geniet ervan!
Liefs, Williene
Meer Paas-recepten? Kijk eens op deze pagina: Paasrecepten Hier vind je recepten voor ontbijt, lunch, brunch, zoete paasrecepten en diner.