Lente-Risotto #Zonder pakjes en zakjes!
Het is lente! En dat vieren we met deze heerlijke lente-risotto! Een prachtig kleurenspektakel op je bord. Het gerecht is vegetarisch, maar je kunt er ook prima vis of vlees bij serveren. Zie hiervoor de tips onderaan het recept.
Lente-Risotto - Zonder pakjes en zakjes
Ingredienten voor 3-4 personen:
1 courgette, 2 winterwortels, 1 gele paprika, 2 stengels bleekselderij, 3 romatomaten, 1 ui, 2 tenen knoflook, 1 limoen, 300 gram risottorijst, 1 liter groentebouillon (zelfgemaakt of Rapunzel zonder suiker en zonder gist)
Kruidenmix: 2 theelepels Funghi trifolati* (Jonnie Boer), ½ theelepel kurkuma, ½ theelepel lavas, 1 theelepel dille, ½ theelepel tijm, 1 theelepel peterselie, ½ theelepel misopasta (eventueel te vervangen door 1 theelepel sojasaus), Keltisch zout en peper
Bereiding:
Snijd de courgette, wortels, paprika, de stengels bleekselderij en de tomaten in blokjes. Snipper de ui en de knoflook. Verhit wat olie of boter in een ruime pan en bak hierin de ui, knoflook, wortel en de bleekselderij een paar minuten op middelhoge temperatuur.
Voeg de courgette, paprikablokjes en kruidenmix toe samen met de risottorijst. Roerbak het al roerend 1 minuut mee**. Voeg nu scheutje voor scheutje de bouillon toe en wacht na elke scheut tot het opgenomen is in de risotto. Voeg de tomatenblokjes toe als je de helft van de bouillon hebt gebruikt. Ga zo door met de bouillon tot de rijst gaar is. De rijst is klaar als de buitenkant zacht is, maar de binnenkant nog een stevige bite heeft.
Haal de risotto van het vuur en voeg wat limoensap toe. Het is ook lekker om een lepel mascarpone door de risotto te mengen.
Tip: Vlees of vis toevoegen? Voeg dan blokjes kipfilet toe of garnalen. Een lekkere witvis zoals bijvoorbeeld tong of schol past er ook goed bij.
* te vervangen voor wat gedroogde paddenstoelen of een klein beetje paddenstoelenbouillon.
** voor extra smaak kun je het ook eerst afblussen met een scheutje witte wijn.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene