Paastaart!
Dit jaar zal het Paasweekend voor velen anders zijn dan anders. Doordat we nu binnen moeten blijven door de Corona-maatregelen is het niet mogelijk om bij elkaar op bezoek te gaan of mensen uit te nodigen. Helaas, het is even niet anders. Maar gelukkig kunnen we nog wel iets lekkers maken! Daarom deel ik vandaag het recept van deze vrolijke Paastaart in de vorm van een Paasei. De mal heb ik bijgevoegd, zodat je die kunt printen, dat scheelt al wat werk! Succes en als je hem gaat maken, deel je dan even je foto?
Paastaart
Ingrediënten voor 1 taart:
Voor het deeg: 200 gram speltbloem of -meel (zie onderaan het recept de glutenvrije tip), 80 gram roomboter, 75 gram kokosbloesemsuiker, 1 ei, 1 eidooier, citroenrasp van 1 biologische citroen, snufje zout
Voor de vulling: 250 gram mascarpone, 125 milliliter slagroom, 2 eetlepels imkerhoning, 5 eetlepels advocaat (optioneel)
Decoratie: halve mango in kleine blokjes, 2 passievruchten, chocolade eitjes,lemoncurd of wat je maar wilt
Bereiding:
Maak het deeg door alle ingrediënten voor het deeg te mengen in een mixer met een deeghaak. Kneed tot het een bal is geworden. Laat het deeg minimaal 1 uur rusten in de koelkast, maar je kunt het deeg ook een dag van tevoren maken en zelfs invriezen.
Verwarm de oven voor op 160 graden. Knip uit een vel A4papier de gewenste vorm van je taart. Hier vind je de vorm van mijn paasei.
Bestuif je werkblad met wat bloem. Rol hierop het deeg dun uit. Leg nu je papieren vorm op het deeg en snijd met een scherp mesje je vorm uit.
Leg deze voorzichtig op een, met bakpapier beklede, bakplaat.
Bak de koek af in ongeveer 10-15 minuten. Let goed op, het wordt snel te donker. Voor 1 taart heb je 2 identieke vormen nodig. Dus snijd je 2 vormen uit. Laat de gebakken vormen goed afkoelen op een platte ondergrond, zodat de koek ook mooi plat blijft.
Klop ondertussen de mascarpone luchtig met de honing en de advocaat. Als je het laatste niet wilt gebruiken, voeg dan een snufje vanillepoeder toe. Voeg de room al kloppend toe en klop deze romig en stijf. Doe de room in een spuitzak met een glad spuitmondje. Je kunt ook beide apart opkloppen en daarna mengen.
Leg één koek op een mooi bord. Spuit hierop mooie toefjes room, zodat de hele koek bedekt is met toefjes room. Leg de tweede laag koek voorzichtig op de toefjes.
Spuit op de tweede laag ook mooie toefjes room. Decoreer de taart naar eigen wens. Bijvoorbeeld met blokjes mango, vruchtvlees van de passievrucht, chocolade paaseitjes (niet gezond, wel leuk voor een keer ) of wat je maar wilt!
Tip: Wil je de koek glutenvrij maken? Dan kun je dit recept voor het deeg gebruiken, verdubbel wel even het recept voor voldoende deeg. Ben je in het bezit van Smakelijck Winter? Dan kun je ook het recept van de gemberkoekjes gebruiken op blz. 103.
Meer Paasrecepten bekijken? Dat kan hier.
Ik wens je een heel fijn Paasweekend toe!
Liefs, Williene