31-10-2018

Shoarmakruiden!

Ik merk dat er behoefte is aan het zelf samenstellen van kruidenmixen. Je kunt zo zelf met basiskruiden een mix maken die je iedere keer weer kunt gebruiken voor het kruiden van vlees, vis of het op smaak brengen van je maaltijden. Zelf gebruik ik vaak de kant en klare kruidenmixen van Jonnie Boer, te koop in de supermarkt, dit zijn pure kruidenmengsels zonder toegevoegd zout. Maar ook die kun je natuurlijk gemakkelijk zelf maken. 

Ik heb een categorie toegevoegd aan de receptenindex, zodat je de kruidenmixen gemakkelijk terug kunt vinden en ben van plan om regelmatig een recept te delen met een kruidenmix. Zo zal de lijst vanzelf aangroeien. Als je nog tips hebt, laat het me gerust weten! 

Vandaag begin ik met een kruidenmix voor Shoarma. Ik maak mijn shoarma altijd zelf door kipfilet in mooie dunne reepjes te snijden en dan te kruiden met deze kruidenmix. Je kunt hiervoor natuurlijk ook rundvlees gebruiken. 

Shoarmakruidenmix zonder toegevoegd zout

Nodig: 

2 eetlepels komijnpoeder, 2 eetlepel korianderpoeder, 2 eetlepel paprikapoeder, 2 eetlepel knoflookpoeder, 2 eetlepel gemberpoeder, 2 eetlepel gemalen peper,   1 eetlepel kurkuma, 1 eetlepel kaneel, 1 eetlepel gemalen kruidnagel, 1 theelepel cayennepeper

Bereiding:

Meng alle kruiden door elkaar en bewaar in een afgesloten pot. Voeg de kruiden toe naar smaak en naar de hoeveelheid vlees. Voor ongeveer 250 gram vlees gebruik je ongeveer 3 theelepels. Je kunt dan zelf nog zout toevoegen naar wens.

Tips: 

 • Voor leuke en geschikte potjes kun je eens kijken bij Ikea, Blokker of Action. 
 • Koop kruiden in grote hoeveelheden, bijvoorbeeld bij Pit-pit of bij de Toko. 

 

Fijne dag! 

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

5 Reacties

 • Aaltje
  Aaltje donderdag 01 nov 2018 om 15:23
  Hallo Williene, ik ben binnenkort jarig en wil je nieuwste kookboek op mijn verlanglijstje zetten. Maar ik vraag me af of de recepten geschikt zijn voor mensen met een gluten- en koemelkvrij dieet. Ik ben benieuwd naar je reactie.
  • Smakelijck donderdag 01 nov 2018 om 19:14
   De recepten zijn niet specifiek koemelk en glutenvrij maar ik geef voorin wel duidelijke tips om het zelf te vervangen en wat je dan kunt gebruiken.
  • Wieke Pierhagen
   Wieke Pierhagen woensdag 12 mei 2021 om 11:10
   Hoi Aaltje, Ik mag zelf ook geen gluten, melk en nog een berg andere dingen maar de recepten van Williene zijn bijna altijd goed op maat aan te passen. Zelfs mijn man kookt nu soms voor mij en het smaakt heerlijk!
  • Melinda
   Melinda donderdag 06 okt 2022 om 11:45
   Hoi, De kruiden v Jonnie Boer zijn wel puur, maar niet bio toch? Of zie ik dat verkeerd?
   • Smakelijck vrijdag 07 okt 2022 om 11:14
    Dat klopt, ze zijn niet biologisch, maar verder wel oké qua ingredienten.
Laat een bericht achter!
289