Shoarmakruiden!
Ik merk dat er behoefte is aan het zelf samenstellen van kruidenmixen. Je kunt zo zelf met basiskruiden een mix maken die je iedere keer weer kunt gebruiken voor het kruiden van vlees, vis of het op smaak brengen van je maaltijden. Zelf gebruik ik vaak de kant en klare kruidenmixen van Jonnie Boer, te koop in de supermarkt, dit zijn pure kruidenmengsels zonder toegevoegd zout. Maar ook die kun je natuurlijk gemakkelijk zelf maken.
Ik heb een categorie toegevoegd aan de receptenindex, zodat je de kruidenmixen gemakkelijk terug kunt vinden en ben van plan om regelmatig een recept te delen met een kruidenmix. Zo zal de lijst vanzelf aangroeien. Als je nog tips hebt, laat het me gerust weten!
Vandaag begin ik met een kruidenmix voor Shoarma. Ik maak mijn shoarma altijd zelf door kipfilet in mooie dunne reepjes te snijden en dan te kruiden met deze kruidenmix. Je kunt hiervoor natuurlijk ook rundvlees gebruiken.
Shoarmakruidenmix zonder toegevoegd zout
Nodig:
2 eetlepels komijnpoeder, 2 eetlepel korianderpoeder, 2 eetlepel paprikapoeder, 2 eetlepel knoflookpoeder, 2 eetlepel gemberpoeder, 2 eetlepel gemalen peper, 1 eetlepel kurkuma, 1 eetlepel kaneel, 1 eetlepel gemalen kruidnagel, 1 theelepel cayennepeper
Bereiding:
Meng alle kruiden door elkaar en bewaar in een afgesloten pot. Voeg de kruiden toe naar smaak en naar de hoeveelheid vlees. Voor ongeveer 250 gram vlees gebruik je ongeveer 3 theelepels. Je kunt dan zelf nog zout toevoegen naar wens.
Tips:
- Voor leuke en geschikte potjes kun je eens kijken bij Ikea, Blokker of Action.
- Koop kruiden in grote hoeveelheden, bijvoorbeeld bij Pit-pit of bij de Toko.
Fijne dag!
Liefs, Williene