23-11-2020

Cajunkruiden - Kruidenmix

Eerder was ik al begonnen met het delen van een aantal kruiden en specerijenmixen. Zo maak je je eigen mengsel met lekkere specerijen en kun je het zo pittig en zo kruidig maken als je zelf wilt. Vandaag zal ik weer een aantal mixen toevoegen. De mixen kun je hier terugvinden. 

Cajunkruiden - kruiden en specerijenmix 

Ingredienten voor 1 potje kruidenmix: 

2,5 eetlepels paprikapoeder, 2 eetlepels uipoeder, 2 eetlepels knoflookpoeder, 1 eetlepel komijnpoeder, 1 theelepel gedroogde basilicum, 1 theelepel gedroogde oregano, 1 theelepel gedroogde tijm, 1 theelepel cayennepeper of chilipoeder of meer/minder naar smaak

Bereiding:

Meng alle kruiden en specerijen door elkaar en bewaar in een afgesloten pot. Voeg de kruidenmix toe naar smaak of volgens het aangegeven recept. Gebruik je het zaad of bijvoorbeeld hele kruidnagels of peper, stamp het kruidenmengsel dan in een vijzel of koffiemolentje tot een mooi poeder.

Tips: 

 • Voor leuke en geschikte kruidenpotjes kun je eens kijken bij Ikea, Blokker of Action. 
 • Koop kruiden in grote hoeveelheden, bijvoorbeeld bij Pit-pit of bij de Toko. 

Fijne dag! 

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

2 Reacties

 • Maria
  Maria dinsdag 31 jan 2023 om 12:00
  Wat heeft de kruidnagel genoemd in de bereiding te maken met dit recept. Had het ook bij de ingrediƫnten moeten staan of is het een foutje?
  • Smakelijck dinsdag 31 jan 2023 om 17:30
   Dat is inderdaad algemene beschrijving van de kruidenmixen. Bedoeld als: Als er hele grote kruiden tussenzitten, maak deze dan eerst even fijn :-)
Laat een bericht achter!
289