Sprits!
En weer een lekker recept voor E-nummervrije koekjes/koeken. Ze worden namelijk zo groot als je ze zelf maakt. Dat is het leuke van koekjes bakken. Het risico van de kleine koekjes is natuurlijk wel dat je er meer eet dan 1...
Spritskoeken:
Ingredienten:
160 gram zachte roomboter, 1 el vanillesuiker, 100 gram witte basterdsuiker, half ei, 200 gram bloem, snufje zout.
Mix de boter, de vanillesuiker en de suiker tot een romig geheel (ongeveer 5 minuten). Mix het halve ei door het boter mengsel tot het goed is opgenomen. Voeg de bloem en het snufje zout toe en mix tot je een romig beslag hebt. Doe het mengsel in een spuitzak met kartelmondje en spuit mooie spritsen op een vel bakpapier. Schuif in een voorverwarmde oven op 150 graden. Het duurt ongeveer 20 a 25 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.
Ik heb nu de spritsen in de oven, maar ze zakken helemaal uit!? Het zijn grote ovale plakken met n klein lijntje van de spuitzak. Het zag er zo mooi uit... wat doe ik verkeerd denk je?
Wil je mijn volgende bakavontuur niet onthouden, wij gingen vandaag eens even fijn de spritsen bakken, pffffffffff.
Vanmiddag hadden wij zo'n spuitzak gekocht, want we moesten toch zo'n spuitmondje hebben, dus we waren er helemaal klaar voor.
Vanavond alles gemixt, en het deeg in de spuitzak, we moesten zoveel kracht zetten dat we besloten maar rechte spritsen te maken, wat we verkeerd hebben gedaan, ik weet het niet, maar ze smaken goed hoor, dus bedankt voor je recept, maar of ik ooit een keukenprinses zal worden, ik vrees het ergste:-)
Groetjes Gerdien
Haha, ik vind het erg leuk om je bakavonturen te lezen. Maar ik kan je gerust stellen, bij mij was het beslag ook heel stevig en het spuiten ging inderdaad vrij lastig! Maar de smaak maakt dan alles weer goed ;-)
Succes met je bakkunsten!
Groetjes, Williene
Groetjes,
Els
Groet, Judith
ik volg je blog met plezier! Ga zo door. Ik ben blij met een medestander die ook wil koken zonder E-produkten!
Groetjes Ingeborg
Groetjes, Williene
Deze gaat ook weer in mijn receptenschrift, vind het zo leuk al die lekkere recepten.
Enummervrij koken is absoluut niet saai! Ik vind het ware smaaksensaties, met al die kruiden enzo.
Had ook je marinades gemaakt met de gourmet, mjammie mjammie, ik wist niet dat je vlees zo lekker kon maken.
Kheb gisteren mijn lade omgebouwd. Alle pakjes en zakjes zijn er nu helemaal uit en in plaats daarvan heb ik mandjes met kruiden, sapjes/sausjes, meel etc. Ik word helemaal blij als ik die la opentrek om weer lekker te experimenteren.
Bedankt!
Bedankt voor je enthousiaste reactie! Leuk dat je zoveel plezier beleeft aan de recepten en het enummervrije koken. Daar doe ik het uiteindelijk voor :-)
Heerlijk zo'n la vol basisproducten! Daar kun je inderdaad alle kanten mee op. Pakjes heb je dan echt niet meer nodig! Veel succes ermee.
Groetjes, Williene
Ik laat de boter altijd smelten in de magnetron, ook met cake, en dat gaat prima. Niet te warm, maar genoeg om het goed zacht te hebben.
Ga dit recept goed bewaren, dat gaat nog veel vaker gebakken worden hier!
Bedankt, Klazina
Leuk dat je gelijk aan de slag bent gegaan! In de magnetron zou inderdaad kunnen, inderdaad niet te warm. Maar ik heb geen magnetron, dus dan gaat het sowieso niet lukken :-)
Eet smakelijck van de spritsen!
Groetjes, Williene
Heb je misschien nog een idee hoe je de roomboter zacht kan maken?
Had gisteravond al een pakje uit de koelkast gelegd om vanmorgen een appeltaart te maken, maar de boter blijft bij ons dan telkens in de garde plakken! Ze lijkt dan niet zacht genoeg.
Ben benieuwd hoe jij dat doe.
Groetjes
Ook staat hier regelmatig de oven aan, en in het kastje onder de oven heb ik de boter liggen. Daarna is de boter ook altijd lekker zacht. Ideaal voor de koekjes :-) Maar dat moet net kunnen.
Succes ermee!
Groetjes, Williene
groetjes Janet