Appelmuffins!
Het recept voor deze muffins kreeg ik een tijdje geleden van een lezer van mijn blog. Toen ik ze aan het maken was, was ik even bang dat het helemaal mis ging. Het beslag was compact en ik vroeg me af hoe dit ooit lekkere luchtige muffins moesten worden. Dat is sowieso al lastig, om met volkorenmeelsoorten een luchtig baksel te krijgen, dus ik was erg benieuwd. Toen ze uit de oven kwamen dacht ik nog steeds dat het een leuk probeersel was geweest, maar jammerlijk waren mislukt. Tot ik de eerste hap nam. Gek genoeg waren ze juist heel erg luchtig en heerlijk van smaak! Ze waren totaal niet compact of droog. Het is niet het originele recept maar her en der aangepast.
Ik ben dus heel blij met dit recept, want het is heel makkelijk en snel te maken, en ze zijn superlekker! De appelmuffins zijn suikervrij.
Appelmuffins!
Ingrediënten voor 8 muffins:
120 gram speltmeel, 1 eiwit, 2 theelepels wijnsteenzuurbakpoeder, 1 theelepel baksoda, 2 eetlepels kokosolie (gesmolten), 3 eetlepels honing, handje rozijnen, ongeveer 12 gehakte walnoten, snuf zout, 1 theelepel kaneelpoeder, 1,5 eetlepel (soya)melk, 1 appel in blokjes
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Klop het eiwit mooi wit en stevig. Roer de rest van de ingrediënten goed door elkaar. Meng voorzichtig met het stijf geslagen eiwit. Schep het beslag in cupcake papiertjes in een muffinpan. Evt. kun je wat kokosrasp over de muffins strooien of wat amandelschaafsel.
Bak in 15-20 minuten gaar in de oven, tot er een satéprikker droog uitkomt.
Eet smakelijck!
Fijne avond, groetjes thamar
ik heb even een algemene vraag. Ik bak de laatste tijd vaak met stevia of probeer honing te gebruiken om zo geen suiker te hoeven te gebruiken. Maar welke verhouding heb je voor honing in plaats van suiker nodig. nu zoek ik meestal een recept met honing, maar ik zou ook graag eigen recepten willen maken/vervangen.
weet niet of er een standaard antwoord hierop is.
Groet
ELsa
Dat is lastig om zo aan te geven. Honing is zoeter dan suiker, dus je gebruikt minder, maar verhoudingen kunnen ook veranderen omdat honing stroperig is. Niet in elk recept is suiker zomaar te vervangen voor honing. Dus het is vaak uitproberen, en rekening houden met mislukkingen ;-)
Succes!
Gisteren met Goede Vrijdag genoten van je rode linzensoep.
Voor de kerkdienst(17.00 uur)klaargemaakt; konden we daarna gelijk eten.
Het was een heel bijzondere smaak,we eten nooit iets indiaas, maar het werd echt gewaardeerd!
Goede dagen!
Groetjes, Williene
En nog een andere vraag: hoe zorg je ervoor dat het niet zo spettert als je een stukje vlees in de kokosolie bakt? Niet bij alle stukjes vlees moet het deksel op de pan en ook niet alles kan in de grillpan!
Je kunt ook 3 theelepels bakpoeder gebruiken, ik heb dit veranderd om de werking van het rijzen te versterken.
Je kunt kijken of een klein klontje roomboter helpt, of een beetje ghee. Dat gaat het spetteren tegen.
Succes!
Klinkt erg lekker! Kan het ook met amandelmeel of krijg je dan hele andere verhoudingen?
Waar kocht jij nou een kilo voor 10,00 amandelmeel, biologisch toch?
Ik moest 6,99 voor 500 gram betalen.
Zag wel dat het in de aanbieding is bij de tuinen, maar weet niet of dat biologisch is.
Vraagje, je gebruikt 1,5 lepel soja, als ik dat zou doen, wat doe ik dan met de rest van het pak:)
Moet binnen 4 dagen opgemaakt worden, tips welkom:)
Groetjes thamar
Ik betaal inderdaad 9,95 voor een kilo amandelmeel, biologisch. Bij onze natuurwinkel, maar dat is eigen merk, zij verpakken dat zelf. Ik heb het nog niet goedkoper gevonden, biologisch dan.
Met de rest van de soya kun je vla koken, opdrinken, in de koffie doen, chocolademelk maken, etc!
Succes ermee!
Groetjes, Williene
Wat leuk dat ze toch gelukt zijn! En nu is het mijn beurt om jouw versie te proberen ;) Lijkt me ook heel lekker!
Groetjes, de inzender van dit recept ;)
Groetjes, Williene