Roomboter koekjes!
Het is vakantie, het warme weer is een beetje voorbij, dus tijd voor weer een lekker koekjesrecept!
Dit zijn gewoon de simpele basiskoekjes waarvan het deeg snel gemaakt is en het deeg lekker stevig is zodat je kinderen zich er lekker op kunnen uitleven ;-) Leuke figuren uitsteken, korte oventijd en dus snel resultaat! Je kunt ze de koekjes evt. nog laten versieren met een nootje of amandelschaafsel.
Roomboter koekjes!
Ingrediënten:
40 gram amandelmeel, 100 gram speltmeel, 40 gram palmsuiker, 70 gram roomboter, 1/2 theelepel koekkruiden, 1/2 theelepel kaneel
Klop de boter met de suiker lekker romig. Voeg de rest van de ingrediënten toe en mix tot je een bal kunt vormen. Laat het deeg een half uur rusten in de koelkast om het stevig te laten worden. Rol het deeg uit en steek er koekjes uit. Bak de koekjes op een stuk bakpapier af in de oven op 180 graden in 15-20 minuutjes. Laat helemaal afkoelen.
Veel plezier en een fijne dag!
En speltmeel of speltbloem maakt dat nog uit?
Groetjes, Mirjam
Suikers als bijv. palm en kokosbloesem bevat ook nog belangrijke voedingsstoffen dus zijn prima suikervervangers en niet schadelijk. Behalve uiteraard bij overmatig gebruik, maar dat is zo met bijna alles.
Succes hoor!
Speltbloem had ik nog, dus die maak ik eerst op.
Palmsuiker heb ik niet en de plaatselijke spar ook niet, dus gewone suiker gebruikt. Weet dat dat niet gezond is, maar had de kids beloofd koekjes te bakken ;-)
Dat was ook nog een vraagje, er staat bij de receptenindex bij dit recept dat het suikervrij is. Maar er zit toch suiker in, al is het palmsuiker? Voel me nu wel een beetje dom hoor....
Groetjes, Mirjam
Ja, deze kun je inderdaad hiervoor gebruiken. Dat is hetzelfde. Speltmeel is beter, want heeft alle voedingsvezels. Speltbloem is gezeefd en bevat minder voedingsvezels en -stoffen, heel soms gebruik ik dit omdat het bakresultaat dan beter is, maar beter is om meel te gebruiken.
Succes!
Succes!
Kan het aanpassen van je smaak zo snel gaan dat ik die koekjes nu al te zoet vind? Komende week bak ik ze weer, maar dan stop ik er wat minder palmsuiker in :)
Ligt er een beetje aan hoe een zoetekauw je was ;-) Als je overal suiker in gebruikte zoals koffie/thee etc. dan kan het wat langzamer gaan. Als je sowieso al weinig suiker gebruikte dan kan het inderdaad heel snel gaan! Knap hoor! Succes ermee!
Sinds kort heb ik je prachtige en informatieve blog ontdekt. Ik heb al uitgebreid rondgekeken.
Ik koop steeds minder kant-en-klaar koekjes, in eerste instantie omdat wij ze steeds minder lekker zijn gaan vinden en sinds ik meer en meer lees over toevoegingen is dat ook een reden.
Jouw recept is een welkome aanvulling op het zandkoekje.
Ik heb inmiddels twee porties gemaakt. De palmsuiker was uitverkocht, maar ik had nog oerzoet en dat smaakte ook heerlijk.
Daarna heb ik nog koekjes gemaakt met kokosbloesemsuiker. Die vond ik lekkerder dan met oerzoet, wat een beetje een nasmaak geeft.
Om geen deeg te verspillen maak ik er tegenwoordig een rol van en snij dit in plakjes, maar ja, dat is voor kinderen natuurlijk niet zo leuk als vormpjes steken :-).
Je recept is dus een blijver!
Hartelijke groet,
Anita
Groetjes, Williene
Fijn recept als basis, dankjewel!
Kan ik je nieuwe reacties in de mail ontvangen?
Groetjes thamar
Groetjes, Williene
Succes!