Oreo koekjes!
Oreo koekjes. Chocoladekoekjes met een vanillevulling tussen de koekjes. Ik heb ze nog nooit op, dus heb geen idee hoe ze smaken, maar natuurlijk wil ik ze wel namaken. Ik denk niet dat ze er erg op lijken, wellicht als je gewoon bloem gebruikt dat meer in de buurt komen van de smaak van het koekje, maar hoe dan ook, ze waren héérlijk. Het is ook niet moeilijk om ze te maken en mocht je 25 koekjes teveel vinden, dan kun je het recept natuurlijk ook halveren. Fijn weekend!
Oreo Koekjes – Glutenvrij
Voor ongeveer 25 koekjes:
Koekjesdeeg: 200 gram roomboter, 200 gram glutenvrij havermeel, 100 gram amandelmeel, 40 gram cacaopoeder, 80 gram kokosbloesemsuiker, 1 ei, ½ theelepel wijnsteenbakpoeder, snufje Keltisch zout
Vulling: 150 gram roomboter, 1 theelepel vanillepoeder (of merg uit een vanillestokje), 2 eetlepels imkerhoning
Bereiding:
Kneed alle ingrediënten voor het deeg tot een bal. Laat deze zo’n 30 minuten rusten in de koeling.
Verwarm de oven voor op 160 graden. Rol het deeg uit en steek er ongeveer 50 ronde koekjes uit van +- 5 centimeter doorsnede. Leg de koekjes op een bakplaat en bak de koekjes in 10-15 minuten af in de oven. Uit de oven zijn ze wellicht nog een beetje zacht, bij het afkoelen worden ze hard en bros. Laat volledig afkoelen.
Klop ondertussen de ingrediënten voor de vulling tot een boter crème. Mix minimaal 10 minuten voor een mooie, stevige crème. Doe de boter crème in een spuitzak met een glad spuitmondje. Spuit op 1 koekje een dot crème en plak er een tweede koekje tegenaan. Duw tot de crème mooi uitloopt naar de rand, maar wel binnen het koekje blijft. Ga zo door tot alle koekjes op zijn. Bewaar de koekjes in de koelkast zodat de crème stevig blijft.
Eet je niet glutenvrij? Je kunt de koekjes ook maken met speltbloem of -meel. Gebruik dan 300 gram bloem of meel. Je kunt ook een gedeelte vervangen door amandelmeel, dat maakt de koekjes lekker bros.
Fijn weekend!
Liefs, Williene