Bananenbrood!
Overrijpe bananen in huis? Daar maak ik altijd een heerlijk bananenbrood van. Lekker voedend, gluten-, zuivel-, en vrij van geraffineerde suikers. Bovendien is ’t heel gemakkelijk om te maken. Voor diegene die al langer suikervrij eten en leven zal de 30 gram kokosbloesemsuiker niet nodig zijn. Krijg je visite die dol is op zoete lekkernijen, dan zou ik 'm wel toevoegen, maar je kunt het ook vervangen door wat extra dadels.
Glutenvrij Bananenbrood
Ingrediënten:
200 gram amandelmeel, 4 eieren, 30 gram kokosbloesemsuiker, 3 rijpe bananen, snufje zout, 80 gram dadels, 50 gram hazelnoten, 1 theelepel baksoda, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Mix de eieren met het snufje zout en de kokosbloesemsuiker luchtig. Dit duurt zeker 5 minuten. Hak de dadels fijn in de keukenmachine en laat de bananen even meedraaien tot ze zijn fijngemalen. Voeg deze bananenmoes toe aan het eimengsel samen met het amandelmeel. Hak de noten grof en voeg toe samen met het baksoda en bakpoeder. Meng kort door elkaar en giet het beslag in een cakeblik van 1 liter inhoud. Schuif in de oven en bak in 45-50 minuten gaar. Als een satéprikker er droog uitkomt is de cake gaar.
Eet Smakelijck en een fijn weekend!
Liefs, Williene