Florentines!
Zelf koekjes bakken is vaak verrassend eenvoudig. Er zijn niet heel veel ingrediënten voor nodig, en ze zijn zo gebakken. Deze florentines zijn daar een goed voorbeeld van. Geen kneedwerk of ingewikkeld technieken, maar een lekken en gewoon eenvoudig koekje. Het koekje was een opdracht bij het populaire programma Heel Holland Bakt, en sindsdien wilde ik ze altijd al graag een keertje maken. En dat is gelukt! Bij deze het recept en veel bakplezier!
Florentines!
Ingrediënten voor ongeveer 12 koekjes:
75 gram amandelschaafsel, 1 eiwit, rasp van een halve biologische citroen, 70 gram biologische honing of honing van een imker, eventueel 40 gram pure chocolade
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Kluts het eiwit wat door elkaar met een vork. Voeg het amandelschaafsel, citroenrasp en honing toe en meng goed met elkaar. Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak van het beslag 12 platte koekjes. Schuif de koekjes in de oven als deze goed is voorverwarmd. Bak de koekjes in 20-25 bruin en gaar.
Laat de koekjes helemaal afkoelen. Smelt de chocolade au bain-marie. Bestrijk de onderkant van de afgekoelde florentines in met de gesmolten chocolade en laat opstijven.
Eet Smakelijck!