Kruidcake #zonder pakjes en zakjes
Op de website stonden al diverse recepten voor kruidcake, kruidkoek en ontbijtkoek, maar dit recept is verreweg het lekkerst van allemaal! Ontzettend eenvoudig te maken en echt lekker. Fijn weekend allemaal!
Kruidcake - zonder pakjes en zakjes
Ingredienten:
200 gram speltbloem of -meel, 150 gram bruine suiker zoals kokosbloesem, 2 eetlepels ahornsiroop, 125 gram roomboter, 3 eieren, 1,5 theelepel wijnsteenbakpoeder, 125 milliliter (plantaardige) melk, snufje zout, 2 eetlepels koek- en speculaaskruiden
Nodig:
Cakevorm van 25 centimeter, mixer met garde
Oventemperatuur: Elektrisch 180° - Hetelucht 160°
Bereiding:
Verwarm de oven voor en bekleed de bakvorm met bakpapier of vet in met boter. Mix de roomboter met de suiker tot een romig mengsel. Voeg de eieren één voor één toe. Voeg de koekkruiden en de ahornsiroop toe en meng goed door. Voeg nu de bloem, bakpoeder, snufje zout en de melk toe. Mix tot een mooi egaal beslag en giet het in de bakvorm. Zet de cake in de oven en bak in 40 minuten gaar. Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm. Haal de cake uit de vorm en laat de cake op een rooster afkoelen.
Tip:
Eet je glutenvrij? Vervang de bloem door 150 gram glutenvrij havermeel en 50 gram amandelmeel.
Variaties op de kruidcake:
- Voeg 1 appel, geschild en in blokjes, toe aan het beslag.
- Voeg 80 gram gehakte walnoten en 70 gram rozijnen toe aan het beslag.