Karamel-zeezout koekjes! (zonder oven)
Ook zin in een lekker tussendoortje voor 't weekend, maar niet veel tijd? Dan is dit recept zeker de moeite waard om eens te proberen. Ook als je geen oven hebt en toch iets lekkers wilt maken dan is dit recept ideaal.
Karamel-zeezout koekjes
Deze koekjes zijn vrij van E-nummers, geraffineerde suikers, gluten en zuivel
Ingredienten voor 10-12 koekjes:
50 gram kokosbloesemsuiker, 1 eetlepel amandelmelk, 1,5 eetlepel kokosolie, 1 eetlepel (rauwe) cacao, 30 gram pecans (heel fijn gehakt of gemalen), 40 gram (glutenvrije) havermout, 2 eetlepels pindakaas (100%) of notenpasta, snufje vanille poeder, snuf Keltisch zeezout
Bereiding:
Verwarm in een pannetje op laag vuur de kokosbloesemsuiker, amandelmelk, kokosolie en cacao en blijf heel goed roeren. Laat het een minuutje (al roerend) pruttelen en neem van het vuur.
Roer er nu de pindakaas doorheen tot deze goed is opgenomen, en voeg de havermout, pecans, vanillepoeder en het zout toe en schep goed door tot een kleverige massa.
Maak met een eetlepel hoopjes op een vel bakpapier en druk met je vinger in vorm. Laat op kamertemperatuur of in de koelkast uitharden, dit duurt ongeveer een half uur. Je kunt de koekjes eventueel wat bestrooien met cacao of geraspte kokos.
Daarna heerlijk als tussendoortje opsmikkelen bij een kop thee of koffie! Mmmmm…. die combi van chocola, pecan en een beetje zeezout!
Geniet ervan!
Liefs, Williene