31-10-2022

Appel-Noten-Rozijnen cake!

Een heerlijke, zachte en smeuige cake, perfect voor dit seizoen. 

Appel-noten-rozijnen cake 
 

Ingrediënten voor een cakevorm van 25 cm: 
450 gram appels (zonder schil en klokhuis), 150 gram roomboter, 150 gram kokosbloesemsuiker, 2 eieren, snuf zout,  225 gram speltbloem of -meel, 1 theelepel bakpoeder, 1 theelepel baksoda, 1 theelepel kaneel, snufje nootmuskaat, 75 gram rozijnen, 75 gram walnoten
  
Bereiding: 
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakeblik in.  
Snijd de schoongemaakte appels in stukjes, en doe in een pannetje met 100 ml water. Breng aan de kook en laat een kwartier koken totdat de appels zacht zijn. Pureer de appels met een staafmixer of keukenmachine fijn. 
Klop de roomboter en de palmsuiker romig. Voeg de eieren 1 voor 1 toe en het snufje zout. Voeg de appelmoes toe en mix tot een beslag. Voeg de meel, bakpoeder, baksoda, kaneel en nootmuskaat toe en mix tot het voldoende gemengd is. Hak de walnoten fijn en spatel deze  samen met de rozijnen door het beslag. Giet het beslag in het cakeblik. Schuif in de oven voor 45 minuten. Test met een satéprikker of de cake gaar is.

Tips: 

Glutenvrij? Gebruik glutenvrij meel, bijvoorbeeld amandelmeel in combinatie met havermeel en/of boekweitmeel. 

Zuivelvrij? Gebruik i.p.v. roomboter kokosolie. Moet het lactosevrij zijn, gebruik dan Ghee. 

Geniet ervan! 

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

15 Reacties

  • Hennie
    Hennie vrijdag 04 nov 2022 om 15:02
    Staat in de oven! Heb dadelpoeder gebruikt als zoetstof, benieuwd naar het resultaat!
    • Smakelijck vrijdag 04 nov 2022 om 17:06
      Super! Geniet ervan!
    • Marijke
      Marijke woensdag 30 nov 2022 om 21:45
      Wat een heerlijke cake! Die gaat vaak gemaakt worden deze winter ;)
      • Smakelijck donderdag 01 dec 2022 om 21:32
        Super!
    • Simone
      Simone vrijdag 01 sep 2023 om 14:22
      Deze cake vandaag gemaakt. De smaak is echt super lekker! Hij is alleen wel helemaal uitelkaar gevallen toen ik hem uit de vorm haalde De buitenkant was echt al gaar en knapperig maar van binnen nog een beetje te slap Had hij langer moeten bakken? Ik heb hem al 10 minuten langer in de oven laten staan Heb hem wel glutenvrij gemaakt. 75 Amandelmeel 75 boekweitmeel.
    • Simone
      Simone vrijdag 01 sep 2023 om 14:22
      Deze cake vandaag gemaakt. De smaak is echt super lekker! Hij is alleen wel helemaal uitelkaar gevallen toen ik hem uit de vorm haalde De buitenkant was echt al gaar en knapperig maar van binnen nog een beetje te slap Had hij langer moeten bakken? Ik heb hem al 10 minuten langer in de oven laten staan Heb hem wel glutenvrij gemaakt. 75 Amandelmeel 75 boekweitmeel.
      • Smakelijck maandag 04 sep 2023 om 08:28
        Ik denk dat het door het glutenvrije meel komt dat hij uit elkaar valt. En als een prikker er nat uitkomt, altijd even iets langer dan aangegeven tijd bakken. Elke oven is namelijk anders.
        • Simone
          Simone dinsdag 05 sep 2023 om 14:20
          Oke, de prikker was wel droog. Zou ik dan een bindmiddel toe moeten voegen?
    • Simone
      Simone vrijdag 01 sep 2023 om 14:23
      En 75 amandelmeel
    • Simone
      Simone vrijdag 01 sep 2023 om 14:23
      Sorry 75 havermeel bedoel ik
    • Smakelijck vrijdag 08 sep 2023 om 12:02
      Wellicht een extra ei voor binding?
    • Carla
      Carla donderdag 12 okt 2023 om 14:07
      Waarom gebruik je en baksoda en bakpoeder?
      • Smakelijck vrijdag 13 okt 2023 om 10:18
        Daardoor wordt hij lekker luchtig.
    • J
      J donderdag 17 okt 2024 om 10:58
      Hoi, een heerlijke cake! Hier een blijvertje :) Zou je ook suikervrije appelmoes kunnen gebruiken ipv de appels koken en pureren? (Ik stoei altijd met appels zacht laten worden..als ze te zacht zijn kan je het water niet meer afgieten. En dat is wel de bedoeling bij deze cake toch?)
      • Smakelijck vrijdag 18 okt 2024 om 11:17
        Ja hoor, dat lijkt me geen probleem!
Laat een bericht achter!
268