Amandel chocolade biscotti's!
Deze overheerlijke biscotti's zijn suikervrij en glutenvrij! Een prima idee dus om te serveren bij een kop koffie na het kerstdiner, of bij een kopje thee in de middag.
Amandel chocolade biscotti's
Ingredienten:
175 gram amandelmeel, 1,5 el cacaopoeder, snufje zout, 2 tl maizena of tapiocameel, halve tl bakpoeder, 5 el honing, 3 el amandelen, 3 el (ong. 6-8 stuks) dadels
Verwarm de oven op 180 graden. Meng in een keukenmachine het meel, cacao, zout, maizena en bakpoeder met elkaar. Voeg de honing toe en draai tot het een deegbal vormt. Haal het deeg uit de keukenmachine en leg het op bakpapier. Hak de amandelen en de dadels grof en meng deze goed met je handen door het deeg.
Vorm op het bakpapier een vierkante plak van het deeg van zo'n 12 bij 12 cm. Het deeg is nu zo'n 1,5 cm dik. Schuif dit in de voorverwarmde oven en bak het in 30 minuten.
Haal de koek uit de oven en laat het minimaal 30 minuten afkoelen. Verlaag de oven naar 150 graden. Snijd na een half uur de plak koek in reepjes van zo'n 1 a 2 cm met een kartelmes (bijv. een broodmes). Plaats de repen terug in de oven en bak nog zo'n 10 tot 12 minuten.
Laat de repen afkoelen en serveer.
Tip:
*Vervang de dadels door gedroogde abrikozen of vijgen.
Groetjes, Williene
Groet, Willemijn
Ik bak altijd met bakpapier op een rooster. Nooit op een plaat, tenzij het pizza is of brood. Ik bak altijd met boven en onderwarmte. Jammer dat het verbrand was, misschien toch eens op het rooster proberen!
Succes!
Groetjes, Williene
Zou dat kunnen komen omdat het enige vocht wat erin zit honing is?
H.groet!
En inderdaad, amandelmeel is prijzig en als het dan mislukt, dan baal ik ook enorm.
Ik denk niet dat het aan het recept ligt, omdat het hier altijd goed gaat, en bij anderen ook. Ik denk echt dat de oven toch nog te heet was.
Hopelijk lukt het een volgende keer wel, tenminste, als je het nog wil proberen ;-)
Groetjes, Williene
Ik ben eigenlijk benieuwd of ik de dadels weg kan laten? ik had ze nu in hele kleine stukjes gesneden, zodat je niet een groot stuk in je mond heb, ben niet zo dadelfan.
en waar koop jij verse gist? (voor ander recept)
Groetjes Marjan.
De dadels kun je vervangen door bijv. vijgen of abrikoos, maar je kunt ze ook prima weglaten. Misschien wat meer amandel erdoor heen? Ik moet zeggen dat ik erg weinig dadel terugproefde, maar als je er niet van houdt proef je het misschien wel?
Verse gist kun je vaak wel bij de bakker krijgen en hier kan ik het ook bestellen bij de natuurwinkel. Soms verkopen ze het in een toko o.i.d.
Succes ermee! Groetjes, Williene
Succes ermee!
Groetjes, Lydia
Heb je vloeibare honing gebruikt of vaste? Ik gebruik vloeibare en met 5 eetlepels had ik een mooi stevig deeg. Iets water toevoegen kan ook helpen als het nog te kruimelig is, of wat extra honing.
Succes voor de volgende keer ;-)
Groetjes, Williene
Je kunt ook amandelen fijnmalen in de keukenmachine, dan heb je ook amandelmeel.
Als je het probeert, wil je me dan laten weten of het lukt?
Groetjes, Williene
Dit ziet er echt heel lekker uit. Wat voor bakpoeder gebruik jij? En kun je de hoeveelheid voor dadels ook in gewicht aangeven? Ik ga zo snel mogelijk aan de slag, want het ziet er veelbelovend uit.
Bedankt voor het recept,
Annemarie
Ik gebruik altijd wijnsteenzuurbakpoeder. Ik heb even aangegeven bij de dadels hoeveel het er zijn, want ik zag dat ik een tikfout had gemaakt. 3 el dadels zijn ongeveer 6-8 dadels.
Succes ermee!