Mini chocolade koekjes!
Deze koekjes zijn zó schattig. Maak ze met verschillende toppings, dat ziet er gelijk feestelijk uit, ook al zijn ze maar heel mini. Je kunt ze trouwens zo groot maken als je wilt, natuurlijk ;-) Zelf vind ik dit formaatje perfect bij de thee. En smaakt het naar meer, dan neem je er gewoon nog eentje!
Mini chocolade koekjes
Ingrediënten voor zo'n 30 mini-koekjes:
40 gram kokosbloesemsuiker, 65 gram roomboter, 80 gram speltbloem of -meel, 1/2 theelepel wijnsteenbakpoeder, flinke snuf koekkruiden, snufje zout, 80 gram pure chocolade (bijvoorbeeld de 92% van Vivani)
Voor de garnering: Kokosrasp, pistache nootjes, pecans etc.
Bereiding:
Meng de kokosbloesemsuiker, roomboter, speltbloem of -meel, bakpoeder, koekruiden en het snufje zout tot een deeg in de mixer of met je handen. Laat het deeg een half uurtje rusten in de koelkast.
Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 4 á 5 millimeter dikte. Steek er rondjes uit van ongeveer 3 centimeter doorsnee. Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 180 graden in zo’n 10 minuutjes bruin en gaar.
Laat de koekjes helemaal afkoelen.
Smelt de pure chocolade au-bain-marie. Doop de koekjes met hun bovenkant in de chocolade leg ze op een bakpapier of bord. Garneer de koekjes direct met bijvoorbeeld kokosraps, een pistache of pecannoot.
Zet weg in de koelkast voor minimaal een half uur zodat de chocolade weer lekker hard is.
Goed weekend!
Liefs, Williene