Smeuïge boterkoek!
Heerlijk deze boterkoek gevuld met spijs! Het spijs is op smaak gebracht met wat citroenrasp hierdoor is de koek niet alleen lekker smeuïg maar ‘t geeft ook een frisse smaak.
Smeuige boterkoek!
Ingrediënten voor het deeg: 250 gram roomboter, 125 gram kokosbloesemsuiker, 1 ei, 250 gram speltbloem of -meel, snufje zout
Ingrediënten voor het spijs: 125 gram amandelmeel, 50 gram biologische honing, 1 ei, rasp van 1 biologische citroen
Afwerking: handje gemengde noten, bijvoorbeeld pecannoten, hazelnoten en amandelen, 1 ei-dooier
Bereiding:
Mix de boter met de kokosbloesem tot een romige massa, voeg al mixend het ei erdoor. Voeg het meel of de bloem toe en een snufje zout en mix tot een smeuïg beslag.
Vet een rechthoekig vorm van 20x30 cm goed in met boter en bestrijk de bodem met de helft van het deeg en zet de vorm even in de koelkast.
Begin ondertussen de bereiding van het spijs. Doe het amandelmeel, de honing, het ei en de citroenrasp in de keukenmachine en maal tot een smeuïge massa.
Pak de vorm uit de koelkast en bestrijk de boterkoek met het spijs. Zet weer even terug in de koelkast voor een kwartier. Bestrijk nu heel voorzichtig het spijs met het resterende deeg.
Hak de noten grof en verdeel over de boterkoek, druk voorzichtig aan. Bestrijk boterkoek met het eigeel en schuif de hem in de oven voor zo’n 30 minuten op 175 graden.
Eet Smakelijck!
Fijne dag,
Liefs, Williene