• Home
  • Recepten
  • Kerst
  • Bladerdeegtaartjes met witlof, geitenkaas en balsamicodressing #Kerst2020

18-12-2020

Bladerdeegtaartjes met witlof, geitenkaas en balsamicodressing #Kerst2020

Het hoofdgerecht van het Kerstmenu van Kerst 2020! Een erg lekker en vooral eenvoudig gerecht. Ook lekker om er bijvoorbeeld een stoofpeertje bij te serveren. 

Bladerdeegtaartjes met witlof, geitenkaas en balsamicodressing

Ingredienten voor 4 personen:

4 plakjes speltbladerdeeg, 1 rode ui, 2 stronkjes witlof, 75 gram zachte geitenkaas, handje walnoten, ½ ei, Keltisch zout en peper, 50 gram roomboter, 75 gram gemengde salade, 150 gram cherrytomaatjes

Balsamicodressing: 2 eetlepels balsamicoazijn, 2 eetlepels imkerhoning, Keltisch zout en peper

Bereiding:

Gebruik voor deze taart een ronde taartvorm van 20 centimeter doorsnede of 4 één persoons-taartvormpjes. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vet de bakvormpjes in met boter en bekleed de vormpjes met het bladerdeeg.

Snijd de rode ui in ringen en de witlof in repen. Smelt ongeveer 30 gram roomboter in een koekenpan en bak hierin de ui en de witlof. Voeg wat takjes tijm toe en maak op smaak met zout en peper. Bak 2-3 minuten mee.

Verdeel het witlofmengsel over de bladerdeegtaartjes en brokkel de geitenkaas over de taartjes. Breek de walnoten en verdeel over de taartjes. Kluts het ei en bestrijk hiermee de randen van het bladerdeeg.

Zet de witloftaartjes in de oven en bak de taartjes in zo’n 20-25 minuten bruin en gaar.

Schik ondertussen de sla over 4 borden en verdeel hier wat gehalveerde cherrytomaten over. Klop de balsamicodressing door elkaar. Besprenkel de taartjes uit de oven met wat balsamicodressing en serveer de taartjes bij de salade.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

9 Reacties

  • Dingena
    Dingena donderdag 24 dec 2020 om 13:40
    Ha, Een vraag, hoe zorg ik ervoor dat de bodem goed gaar wordt? Witlof eerst ui t laten lekken en bijv. rijst op de bodem?
    • Smakelijck donderdag 24 dec 2020 om 17:09
      Door het recept te volgen heb je heerlijke taartjes. Je bakt de witlof, dus het is niet vochtig. Zeker geen rijst gebruiken, dat lijkt me echt niet lekker.
    • Thirza
      Thirza donderdag 08 dec 2022 om 13:33
      Hoi Williene, Dit gerecht ziet er heerlijk uit! Vraagje, waar koop jij speltbladerdeeg? Ik vind glutenvrije van de AH, echt niet lekker.
      • Smakelijck donderdag 08 dec 2022 om 14:27
        Ik maak het zelf of koop het bij de natuurwinkel. Deze komt uit Duistland en daar is spelt Dinkel, dus je moet op zoek naar Dinkel-bladerdeeg :-) Succes!
    • Jacomien
      Jacomien donderdag 08 dec 2022 om 21:15
      Welk soort vlees is lekker bij het bladerdeegwitlof taartje?
      • Smakelijck vrijdag 09 dec 2022 om 11:08
        Daar kan praktisch elk vlees bij wat je wilt. Ik denk dat rood vlees wel iets voller van smaak is bij dit gerecht.
        • Jacomien
          Jacomien vrijdag 09 dec 2022 om 20:03
          Dank je wel.
    • klop Janneke
      klop Janneke donderdag 15 dec 2022 om 14:24
      Heb je een vervanger voor de geitenkaas ?
      • Smakelijck donderdag 15 dec 2022 om 15:10
        Ja, als je geen geitenkaas wilt gebruiken zou ik een ander soort kaas nemen.
Laat een bericht achter!
315