Bladerdeegtaartjes met witlof, geitenkaas en balsamicodressing #Kerst2020
Het hoofdgerecht van het Kerstmenu van Kerst 2020! Een erg lekker en vooral eenvoudig gerecht. Ook lekker om er bijvoorbeeld een stoofpeertje bij te serveren.
Bladerdeegtaartjes met witlof, geitenkaas en balsamicodressing
Ingredienten voor 4 personen:
4 plakjes speltbladerdeeg, 1 rode ui, 2 stronkjes witlof, 75 gram zachte geitenkaas, handje walnoten, ½ ei, Keltisch zout en peper, 50 gram roomboter, 75 gram gemengde salade, 150 gram cherrytomaatjes
Balsamicodressing: 2 eetlepels balsamicoazijn, 2 eetlepels imkerhoning, Keltisch zout en peper
Bereiding:
Gebruik voor deze taart een ronde taartvorm van 20 centimeter doorsnede of 4 één persoons-taartvormpjes. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet de bakvormpjes in met boter en bekleed de vormpjes met het bladerdeeg.
Snijd de rode ui in ringen en de witlof in repen. Smelt ongeveer 30 gram roomboter in een koekenpan en bak hierin de ui en de witlof. Voeg wat takjes tijm toe en maak op smaak met zout en peper. Bak 2-3 minuten mee.
Verdeel het witlofmengsel over de bladerdeegtaartjes en brokkel de geitenkaas over de taartjes. Breek de walnoten en verdeel over de taartjes. Kluts het ei en bestrijk hiermee de randen van het bladerdeeg.
Zet de witloftaartjes in de oven en bak de taartjes in zo’n 20-25 minuten bruin en gaar.
Schik ondertussen de sla over 4 borden en verdeel hier wat gehalveerde cherrytomaten over. Klop de balsamicodressing door elkaar. Besprenkel de taartjes uit de oven met wat balsamicodressing en serveer de taartjes bij de salade.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene