Ossenstaartsoep!
Al langer was ik van plan om ossenstaartsoep te gaan maken. Maar steeds was er niet van gekomen, maar voor deze kerst wilde ik het graag eens proberen! Ontzettend lekker. We hebben gesmuld!
De bouillon is heel gemakkelijk een dag of twee van te voren te maken en het is een heerlijk licht tussengerechtje óf voorgerecht. Als je het als voorgerecht serveert kun je wat meer geven, als je het als licht tussendoortje wilt serveren kun je het heel leuk in kleine glaasjes uitdelen!
Ingredienten:
Bereiding:
Smelt de boter in de pan. Spoel de ossenstaart goed schoon en braad aan in de roomboter. Snijd de ui, bleekselderij, wortels grof en voeg toe. Kneus de knoflooktenen en voeg deze ook toe. Bak even mee en blus af met 2,5 liter water. Breng aan de kook. Schuim af als dat nodig is. Voeg nu de laurier, tijm, peperkorrels, bouillonblokjes en de tomatenpuree toe. Laat de bouillon 2,5 tot 3 uur op laag vuur pruttelen. Zeef de bouillon, als je de bouillon helder wilt laat je 'm door een kaasdoek lopen. Verwijder het vlees en snijd dit eventueel in fijne stukjes. Doe de groenten weg. Doe het fijngesneden vlees én de madeira in de bouillon. Laat even doorkoken en je bouillon is nu klaar.
Serveer de bouillon met wat ongezoete geklopte room die je op de soep schept. Maak het af met een beetje paprikapoeder. Als je liever geen room wilt gebruiken, serveer dan wat fijngesneden selderijblaadjes op de soep!
Eet smakelijck!
Liefs, Williene
ps. Het viel mij wel op dat in de omschrijving niet staat wanneer je de bouillonblokjes toe moet voegen.
Ik heb de tekst even aangepast, inderdaad vergeten erbij te vermelden! Bedankt voor het melden!
Kun je i.p.v. madeira ook port gebruiken? Of is het niet vergelijkbaar.
Groeten, Marina
Succes!
In de ingrediëntenlijst staat: 50 milliliter madeira, maar deze kom ik daarna niet meer tegen. Wat is het? en wanneer moet ik die dan toevoegen?
groetjes, Nelleke
Succes!
Ik wil graag groenten in de soep. Kan ik de groenten er dan gewoon inlaten?
Groetjes Gea
Dat zou ik niet doen. Die hebben zolang meegetrokken in de bouillon dat daar geen smaak meer aan zit, en helemaal zacht gekookt zijn. Ik zou dan wat verse soepgroenten na het zeven toevoegen en deze even meekoken.
Succes!