Mandarijnenmousse #Kerst2021
Mandarijnenmousse
Ingredienten voor 4-5 personen:
150 gram yoghurt, 150 milliliter (biologische) slagroom, 6 mandarijnen2-3 eetlepels imkerhoning, snufje vanillepoeder, 2 theelepels rundergelatine* (of gebruik 3 blaadjes gelatine)
Bereiding:
Pers 4 mandarijnen uit tot je ongeveer 100 milliliter sap hebt. Klop de room met de honing stijf en meng met de yoghurt en vanillepoeder. Schil 2 mandarijnen dik met een scherp mes en snijd de partjes uit de vliesjes. Halveer de partjes. Voeg de partjes toe aan de roomyoghurt.
Breng het mandarijnensap op laag vuur aan de kook en meng met de gelatinepoeder. Klop goed zodat je geen klontjes krijgt. Haal het al kloppend van het vuur en laat wat afkoelen, klop regelmatig goed door. Meng het nu met het yoghurt room mengsel en verdeel het gelijk over mooie glaasjes waarin je de mousse wilt serveren. Laat 4 uur opstijven in de koelkast. Decoreer de mousse naar keuze.
*je kunt ook agar agar gebruiken.
Tip:
Eet je zuivelvrij? Gebruik kokosyoghurt en kokosroom. Deze laatste hoef je niet op te kloppen, maar wel goed met elkaar mengen.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene