14-12-2015

Groenten en fruit: Biologisch of niet?

Biologische voeding is helaas een stuk duurder dan niet biologische voeding. Gelukkig gaan de prijzen langzamerhand wel een stukje dalen omdat de vraag naar biologisch groter wordt. Het is gelukkig ook steeds beter verkrijgbaar, in vrijwel iedere supermarkt bieden ze ook vaak een biologisch alternatief.

Als biologisch niet in je budget past, is het altijd beter om je groenten en fruit zo veel mogelijk uit eigen land te kopen. Dus groenten en fruit van Nederlandse bodem. Nederland heeft vrij strenge richtlijnen in vergelijking met andere landen, zeker landen die buiten de EU vallen kun je beter zoveel mogelijk vermijden of het product biologisch kopen.

Ik zet een aantal groenten en fruitsoorten voor je op een rijtje die je sowieso beter wél biologisch kunt kopen. Op deze soorten worden namelijk veel pesticiden aangetroffen:

Groenten:

Aardappels

Aubergine

Bleekselderij

Broccoli

Cherry tomaatjes

Sperziebonen

Spinazie

Komkommer

Paprika

Rode pepers

Sla

Uien

Wortels

Fruit:

Aalbessen

Aardbeien

Appels

Blauwe bes

Citroenen

Druiven

Mandarijnen

Nectarines

Perziken

Sinaasappels

Tropische vruchten

Het overzichtsrapport van de Voedsel- en Warenautoriteit van vorig jaar kun je hier vinden. Voor als je het leuk vindt om alles nog eens goed uit te pluizen ;-)

Fijne dag!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

5 Reacties

 • irma
  irma maandag 14 dec 2015 om 09:59
  Hartelijk dank voor de info
  • Smakelijck maandag 14 dec 2015 om 10:12
   Graag gedaan, Irma!
 • Anne-marie
  Anne-marie vrijdag 18 dec 2015 om 12:47
  een vraag voor jou, hoe was je de niet-biologische groenten en fruit. ik zet alles een half uurtje in water met schep baking-sodo. heeft dat zin of is het onzin?
  • Smakelijck vrijdag 18 dec 2015 om 15:26
   Voor de buitenkant is dat inderdaad een goede optie maar je moet je wel realiseren dat het hele jaar door gespoten wordt. De pesticiden trekken dus in de hele vrucht/groenten en zit niet alleen op de schil.
 • José
  José vrijdag 18 dec 2015 om 17:16
  Groenten, fruit en aardappels kun je beter niet in het water laten staan, want op die manier spoel je er waardevolle mineralen uit, bijv. kalium. Goed wassen en dan eruit.
Laat een bericht achter!
251