Pannenkoeken!
Om pannenkoeken te bakken heb je geen speciale mix nodig. Met bloem bak je prima pannenkoeken. En dat scheelt behoorlijk in prijs met de pannenkoekenmix!
Ingredienten voor ongeveer 8 pannenkoeken:
250 gram volkorenmeel of speltmeel, 2 eieren, snuf zout, 0,5 liter (soya)melk
Bereiden:
Meng alle ingredienten tot een mooi glad beslag. Laat een koekenpan goed heet worden, voeg een scheutje zonnebloemolie toe en schep het beslag met een soeplepel in de pan. Mooi bruin bakken aan beide kanten.
Tips voor beleg:
Zoet:
*Plakjes banaan
*Warme kersen met (biologisch)vanilleijs
*Suikervrije Jam
*Peer, chocoladesaus (gesmolten pure chocolade met een scheutje room), vanilleijs
*Plakjes appel meebakken
Hartig:
*Plakjes champignons en ui meebakken.
*Plakjes (biologisch) ontbijtspek meebakken (evt. met ui en champignons)
*Plakjes kaas op de pannenkoek laten smelten, evt. met tomaat.
*Brie op de pannenkoeken laten smelten
Eet smakelijk!
Maar... pannenkoeken zijn áltijd lekker!
Succes!
150 gram speltbloem
150 gram volkoren speltmeel
500 ml melk
3 eieren
kneepje vanille aroma (zonder suiker uit de natuurwinkel)
snufje zout
Je wilt inderdaad nooit meer een kant en klaar pak. Op de pannenkoeken is ook agavestroop of rijststroop, echt heerlijk. Is beiden ook beter voor de bloedsuikerspiegel dan suiker of stroop.
Groetjes, Williene