Pompoensalade!
Een heerlijke vegetarische salade. Deze maaltijdsalade is lekker als lunch maar ook als hoofd- of bijgerecht. Ook met de komende kerstdagen zal hij zeker niet misstaan bij brunch of diner! Heerlijk winters én gezond!
Geroosterde pompoen met quinoa-salade en kikkererwten
Ingrediënten voor 4 personen:
1 pompoen, 200 gram quinoa, 1 rode ui, 1 potje kikkererwten (ongeveer 250 gram), 1 teen knoflook, stukje feta, verse peterselie, handje cashewnoten en/of amandelen, peper en zout, cayennepeper, kokosolie
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de pompoen in dunne parten (met schil) en verwijder de zaden. Besprenkel de parten met wat olie en zout en leg op een vel bakpapier in de oven om te roosteren. De parten zijn in ongeveer 45-60 minuten gaar. Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de rode ui in halve ringen en de knoflook in plakjes. Hak de noten en peterselie grof.
Verwarm wat kokosolie in een pan en fruit de rode ui met de knoflook. Voeg de gekookte quinoa toe en de afgespoelde kikkererwten. Roerbak even tot het goed verwarmt is. Voeg wat verse peterselie toe en wat gehakte noten. Maak op smaak met peper, zout, cayennepeper en eventueel wat vers citroensap.
Serveer de salade met de geroosterde parten pompoen en brokkel wat feta over de salade. Serveer direct.
Eet smakelijck!
Liefs, Williene