Hollandse gehaktschotel #zonder pakjes en zakjes!
Vandaag een keer een heerlijk, Hollandse maaltijd. En vooral weer makkelijk, zonder pakje of zakje, maar gewoon lekker puur van smaak! Een fijne dag allemaal!
Hollandse gehaktschotel met ui en wortel – zonder pakjes en zakjes
Ingrediënten voor 4 personen:
1 ui, 1 teen knoflook, 2 flinke winterwortels, 250 gram (kastanje)champignons, 350 gram rundergehakt, 1 rode paprika, 125 milliliter groentebouillon (Rapunzel zonder gist)
Voor de saus: 4 eetlepels tomatenpuree, 1 eetlepel imkerhoning, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel oregano, flinke snuf kruidnagelpoeder, ½ theelepel lavas
Bereiding:
Snipper de ui en de knoflook en snijd de wortel en paprika in kleine blokjes en de champignons in plakjes.
Verhit wat boter of olie in een ruime pan en bak het gehakt hierin rul. Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze even mee. Doe de wortel, paprika en champignons bij het gehakt en bak een paar minuten mee. Voeg de saus ingrediënten toe samen met de bouillon. Laat de saus zo’n 3 minuten doorpruttelen tot een lekkere stevige gehaktsaus.
Serveer de Hollandse gehaktschotel met aardappels of rijst.
Tips voor meer groente:
*In deze schotel zitten al meer groente dan het oorspronkelijke pakje. De rode paprika hoort officieel niet in deze maaltijd.
*Serveer er een gekookte groente naast, bijvoorbeeld sperziebonen of broccoli of een frisse salade.
*Voeg extra groente toe aan de saus, bijvoorbeeld mais of doperwtjes.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene