Spruitjesovenschotel!
Veel kinderen, maar ook volwassenen zijn niet echt spruitjesfans. Daarom vind ik het wel een uitdaging om een manier te vinden waarop mensen het dan wél lekker gaan vinden, met deze ovenschotel denk ik dat dit aardig geslaagd is. Laat je me weten of hij in de smaak valt?
Fijne dag!
Spruitjesovenschotel
Ingredienten voor 4 personen:
800 gram aardappelen (ik maak hiervan een mix tussen zoete en gewone aardappelen, maar je kunt ook denken aan een mix van zoete aardappel, knolselderij, pastinaak o.i.d.), 400 gram spruiten, 300 gram (biologisch) rundergehakt, 2 sjalotjes, 1 teen knoflook, 1 rode paprika, 125 gram kastanjechampignons, 100 gram tomatenpuree, Keltisch zout en peper, roomboter, 2 eetlepels creme fraiche, geraspte kaas
Bereiding:
Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen in 1 pan gaar. Maak de spruitjes schoon, halveer ze en kook ook deze in een pan gaar.
Snipper de sjalotten en de knoflook. Snijd de paprika in kleine blokjes, de champignons in plakjes.
Smelt wat boter in een braadpan en fruit de sjalotjes aan met de knoflook. Voeg de paprika en champignons toe en fruit even mee. Doe het gehakt erbij, bak rul mee en maak op smaak met zout en peper. Voeg de tomatenpuree toe, laat het even doorpruttelen en zet het vuur uit.
Stamp de aardappelen fijn met een pureestamper, voeg de creme fraiche toe en maak op smaak met zout en peper. Neem een ruime ovenschaal, doe het gehaktmengsel hier in en verdeel de aardappelpuree voorzichtig hier overheen.
Laat de gekookte spruitjes goed uitlekken en verdeel over de puree. Strooi wat geraspte kaas over de schotel en schuif in een voorverwarmde oven van 160 graden. Als de geraspte kaas lekker is gesmolten is de schotel klaar.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene