Gevulde Courgette met gehakt
Heb je een courgetteplant in de moestuin, dan herken je waarschijnlijk het probleem: héél veel courgette's in de zomer. Zoveel dat je er geen raad mee weet. In dit recept kun je er zo een aantal kwijt, en het is héérlijk. Het recept is hier al járen zeer favoriet en komt regelmatig op tafel in courgette-tijd.
Gevulde courgette met gehakt
Ingrediënten voor 3-4 personen:
2 a 3 courgettes, 300 gram rundergehakt*, olijfolie, 1 ui, 1 teen knoflook, 90 gram uitgelekte, zongedroogde tomaten, 75 gram olijven, 1 eetlepel rode pesto of meer naar smaak, 1 eetlepel Italiaanse kruiden, geraspte kaas, (Keltisch) zout en peper naar smaak, pijnboompitjes
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Halveer de courgettes in de lengte. Schraap het vruchtvlees met een lepel eruit zodat je een soort bootje krijgt. Leg de uitgeholde courgettes in een ovenschaal. Besprenkel met wat olie, zout en peper en schuif in de oven voor ongeveer 10 minuten.
Snijd het courgette vruchtvlees fijn. Snipper de ui en de knoflook. Snijd de gedroogde tomaten in kleine stukjes. Verhit wat boter of olie in een pan en fruit de ui en de knoflook. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg het fijngesneden vruchtvlees van de courgette toe en de zongedroogde tomaten. Halveer de olijven en voeg ook deze toe aan het gehaktmengsel. Breng het mengsel op smaak met zout en peper, een lepel pesto en Italiaanse kruiden. Schep het gehaktmengsel in de uitgeholde courgettes, bestrooi met de geraspte kaas en pijnboompitjes en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Serveer het gerecht met pasta.
Tip: Je kunt in dit recept ook bijvoorbeeld wat verse tomaten toevoegen, fijngesneden paprika of champignons.
*Liever vegetarisch? Gebruik dan gare linzen in plaats van gehakt.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene
Laat een bericht achter!