Gekarameliseerde worteltjes!
Heerlijk deze worteltjes. Teus wil ze inmiddels niet meer anders, en veel mensen die normaal niet zo van wortels houden vinden ze op deze manier wél lekker. Gewoon proberen dus.
Gekarameliseerde wortels
Ingredienten:
1 bos wortels, 1 ui, 1 teen knoflook, 1 kop kippen- of groentenbouillon (Rapunzel zonder gist), een kwart theelepel komijnzaad, kwart theelepel kerriepoeder of Vadouvan, 1 theelepel (verse) tijm, kokosolie, roomboter, Keltisch zout en peper
Bereiding:
Maak de wortels schoon, halveer ze en snijd ze in kleine stukjes van ongeveer 6 centimeter. Snipper de ui en de knoflook en bak deze glazig in de olie en een klontje boter. Voeg de kruiden toe en fruit even mee. Voeg nu de wortels toe met de bouillon en maak op smaak met het zout en peper. Laat de wortels 15 minuten stoven met het deksel op de pan. Verwijder het deksel en laat nog 10 minuten garen zonder deksel. Roer de wortels af en toe om.
Heerlijk met aardappeltjes uit de oven!
Eet smakelijck!
Liefs, Williene
Ik kan me helemaal voorstellen dat je ze niet meer op een andere manier wilt eten.
Ik was er zelf echt verrast over. Ik had er ook nog een lepel honing over gedaan, dan haalt het zoet van de wortel mooi naar boven, maar misschien is dat wel helemaal niet nodig.
Heerlijk gecombineerd met de aardappeltjes uit de oven en draadjesvlees, helemaal goed.
Bedankt voor het delen van dit recept.
Groetjes, Nelleke
Honing is inderdaad niet persé nodig, maar maakt ze natuurlijk wel zoeter. Fijn dat je er van hebt genoten!
Fijne dag!
Groetjes, Williene
Ik zal 'm zoveel mogelijk proberen up to date te houden :)
Groetjes, Christine