Chili Con Carne – Maaltijdmix #zonder pakjes en zakjes!
Al een aantal jaar staat er een lekker Chili-con-carne recept op deze website. Dit was echter een eigen namaak-versie, niet specifiek volgens een bepaald pakje of zakje. Maar er is ook een maaltijdmix Chili-con-carne. Deze heb ik nu nagemaakt (en ook daar een eigen twist aan gegeven ;-)). De extra ananas in het gerecht is iets wat ik zelf (al van kind af aan), ontzettend lekker vind. Chili con carne zonder verse ananas is voor mij geen Chili. Echt een aanrader om eens uit te proberen, als je het nog niet kent. Maar officieel hoort het er helemaal niet in, dus je kunt het gerust weglaten.
Fijne dag!
Chili Con Carne – Maaltijdmix #zonder pakjes en zakjes!
Ingredienten voor ongeveer 4 personen:
250 gram rundergehakt, 1 prei, 1 rode paprika, 1 rode ui, 1 teen knoflook, 250 gram kidneybonen (uit pot), 1 blik biologische tomatenblokjes (400 gram), 100 gram tomatenpuree, optioneel halve verse ananas
Kruidenmix: 2 theelepels paprikapoeder, ½ theelepel komijnpoeder, ½ theelepel gemberpoeder, 1 theelepel oregano, ½ theelepel korianderpoeder, chilipoeder of cayennepeper naar smaak (pas op, pittig!), Keltisch zout en peper naar smaak
Bereiding:
Snipper de ui en de knoflook. Snijd de prei in ringen en de paprika in blokjes.
Bak het gehakt rul in wat olie of boter met de ui en de knoflook. Voeg de prei en paprika toe. Bak dit even kort mee. Voeg de kruiden en de tomatenpuree toe en bak dit even een paar minuten mee met de groenten. Voeg de tomatenblokjes toe en eventueel een scheutje water (of bouillon) als het te droog wordt. Laat het gerecht een paar minuten garen. Voeg de kidneybonen toe en eventueel de verse ananas, in blokjes gesneden. Verwarm het nog even goed door en serveer.
Serveer de Chili con carne met zilvervliesrijst, avocado en crème fraîche.
Vegetarisch? Laat het gehakt dan achterwege en vul het gerecht aan met extra paprika en prei. Een potje mais toevoegen is ook erg lekker. Dit kan ook als je gewoon gehakt gebruikt, extra groenten kan nooit kwaad :-)
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene