11-07-2019

Chili Con Carne – Maaltijdmix #zonder pakjes en zakjes!

Al een aantal jaar staat er een lekker Chili-con-carne recept op deze website. Dit was echter een eigen namaak-versie, niet specifiek volgens een bepaald pakje of zakje. Maar er is ook een maaltijdmix Chili-con-carne. Deze heb ik nu nagemaakt (en ook daar een eigen twist aan gegeven ;-)). De extra ananas in het gerecht is iets wat ik zelf (al van kind af aan), ontzettend lekker vind. Chili con carne zonder verse ananas is voor mij geen Chili. Echt een aanrader om eens uit te proberen, als je het nog niet kent. Maar officieel hoort het er helemaal niet in, dus je kunt het gerust weglaten. 

Fijne dag! 

Chili Con Carne – Maaltijdmix #zonder pakjes en zakjes!

Ingredienten voor ongeveer 4 personen:

250 gram rundergehakt, 1 prei, 1 rode paprika, 1 rode ui, 1 teen knoflook, 250 gram kidneybonen (uit pot), 1 blik biologische tomatenblokjes (400 gram), 100 gram tomatenpuree, optioneel halve verse ananas

Kruidenmix: 2 theelepels paprikapoeder, ½ theelepel komijnpoeder, ½ theelepel gemberpoeder, 1 theelepel oregano, ½ theelepel korianderpoeder, chilipoeder of cayennepeper naar smaak (pas op, pittig!), Keltisch zout en peper naar smaak

Bereiding:

Snipper de ui en de knoflook. Snijd de prei in ringen en de paprika in blokjes.

Bak het gehakt rul in wat olie of boter met de ui en de knoflook. Voeg de prei en paprika toe. Bak dit even kort mee. Voeg de kruiden en de tomatenpuree toe en bak dit even een paar minuten mee met de groenten. Voeg de tomatenblokjes toe en eventueel een scheutje water (of bouillon) als het te droog wordt. Laat het gerecht een paar minuten garen. Voeg de kidneybonen toe en eventueel de verse ananas, in blokjes gesneden. Verwarm het nog even goed door en serveer.

Serveer de Chili con carne met zilvervliesrijst, avocado en crème fraîche.

Vegetarisch? Laat het gehakt dan achterwege en vul het gerecht aan met extra paprika en prei. Een potje mais toevoegen is ook erg lekker. Dit kan ook als je gewoon gehakt gebruikt, extra groenten kan nooit kwaad :-) 

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

10 Reacties

  • Geerke
    Geerke dinsdag 16 jul 2019 om 13:30
    Hoi Williëne, Even een vraagje: waar haal jij de kidneybonen uit pot? Alvast bedankt voor je antwoordt!
    • Smakelijck woensdag 17 jul 2019 om 09:46
      https://www.ah.nl/producten/product/wi168814/ah-biologisch-kidneybonen of deze: https://www.ekoplaza.nl/producten/product/kidneybonen
    • Agnes Nootenboom
      Agnes Nootenboom dinsdag 13 apr 2021 om 11:59
      Wat een heerlijk gerecht is dit. Iedereen herft er van gesmuld
      • Smakelijck dinsdag 13 apr 2021 om 21:00
        Fijn!
    • N Sandtke
      N Sandtke vrijdag 10 dec 2021 om 13:14
      wat is dat voor getrut: Keltisch zout.Wie heeft dat nu? Wat voegt het toe,valt mee dat het geen vegetarisch zout moet zijn.
      • Smakelijck vrijdag 10 dec 2021 om 13:41
        Je kunt uiteraard ook gewoon zout gebruiken, net wat je wilt. Koken is zo leuk, je kunt het geheel aanpassen naar eigen smaak en eigen inzicht, daar is niks getrut aan :-)
        • Henny Persijn
          Henny Persijn maandag 07 mrt 2022 om 18:27
          Ik gebruik helmaal geen zout.Ik ben daar zo aan gewend dat ik het niet eens meer mis.Het is trouwens een heerlijk gerecht.Snel klaar en gezond.
    • Smakelijck dinsdag 08 mrt 2022 om 09:07
      Fijn dat het in de smaak viel, Henny!
    • Willeke
      Willeke woensdag 18 mei 2022 om 18:29
      Hoi! Hoe gebruik je verder de crème fraiche en avocado in het gerecht? Gewoon een lepel crème fraiche erbij als je opschept?
      • Smakelijck woensdag 18 mei 2022 om 20:16
        Yep, gewoon op je bord een lepel creme fraiche en wat geprakte avocado (of je maakt er guacemole van) en dit eet je erbij. Echt superlekker, vind ik :-)
Laat een bericht achter!
261