Romige Tagliatelle met kip en broccoli Maaltijdmix #zonder pakje en zakjes!
Vandaag een recept voor een simpele maaltijdmix. Je kunt deze maaltijd maken met zowel vis als kip maar onder het recept vind je ook tips om het recept vegetarisch te maken.
Fijne dag!
Romige Tagliatelle met kip en broccoli – Maaltijdmix zonder pakje en zakjes
Ingredienten voor 3-4 personen:
200 gram kipfilet of zalmfilet, 250 gram verse of spelttagliatelle, 1 stronk broccoli, 250 gram cherrytomaten, 1 ui, 1 teen knoflook, 250 milliliter biologische room
Kruidenmix: 1 theelepel peterselie, 1 theelepel basilicum, ½ theelepel kurkuma, 1 theelepel Funghi Trifolati (Jonnie Boer), Keltisch zout en peper
Bereiding:
Snijd de broccoli in roosjes en kook deze beetgaar. Snipper de ui en de knoflook. Halveer de cherrytomaten. Snijd de kip of zalm in blokjes. Kook de tagliatelle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Smelt wat boter of olie in een ruime pan. Fruit de ui met de knoflook aan en voeg de kip of zalm toe. Voeg de kruidenmix toe, de broccoli, tagliatelle en de tomaten. Voeg de room toe, meng alles goed door elkaar. Laat de room wat inkoken en serveer het gerecht.
Tips:
Meer groente? Serveer een salade bij het gerecht. Je kunt ook champignons toevoegen aan het gerecht. Voeg deze in plakjes toe bij het fruiten van de ui.
Vegetarisch? Gebruik in plaats van kip of zalm meer groente in het gerecht, bijvoorbeeld champignons. Serveer het gerecht met bijvoorbeeld cashewnoten.
Glutenvrij? Gebruik glutenvrije pasta in het gerecht.
Zuivelvrij? Gebruik haverroom in plaats van slagroom.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene