Dagschotel Sperziebonen satésaus met gehakt #zonder pakjes en zakjes!
Sperziebonen eten wij eigenlijk altijd alleen als ze in het seizoen zijn, en dan het liefst ook nog vers uit de tuin. Een heel aantal 'zonder-pakjes-en-zakjes' gerechten met bonen had ik dus geparkeerd tot de zomer. Tot ik de biologische boontjes uit de diepvries tegenkwam in de supermarkt. Deze heb ik nu voor een paar maaltijden gebruikt en vallen hier erg in de smaak.
Dagschotel Sperziebonen satésaus met gehakt - Zonder pakjes en zakjes
Ingrediënten voor 3 personen:
250 gram rundergehakt, 1 ui, 1 teen knoflook, 400 gram sperziebonen (evt. diepvries), 1 rode paprika, 125 milliliter room of crème fraîche, 100 milliliter water
Kruidenmix: 1 theelepel kerriepoeder, 2 flinke eetlepels pindakaas (100% pindakaas), ½ - 1 theelepel sambal (Yakso), 1 eetlepel sojasaus of tamari
Bereiding:
Kook de sperziebonen 5 á 6 minuten voor tot ze beetgaar zijn.
Snipper de ui en de knoflook en snijd de paprika in blokjes. Fruit dit, in wat olie, in de pan en voeg het kerriepoeder toe. Fruit dit even mee. Doe het gehakt erbij en bak dit rul mee. Voeg de rest van de ingrediënten van de kruidenmix bij dit mengsel en meng dit goed door. Voeg de room en het water toe en meng tot een saus. Voeg de uitgelekte sperziebonen toe en verwarm het geheel nog goed door.
Je kunt de Sperziebonen saté eten met zilvervliesrijst maar met aardappels is het ook lekker.
Eet Smakelijck!
Tip:
- Eet je vegetarisch? Vervang het gehakt dan door gare linzen. Voeg deze tegelijk toe met de sperziebonen aan de saus.
- Eet je zuivelvrij? Gebruik dan haverroom of rijstroom.
Fijne dag,
Liefs, Williene