Sperzieboontjes met pasta!
In sommige delen van het land is het inmiddels zomervakantie! Onze regio moet nog één weekje naar school en dan zijn we ook heerlijk 6 weken vrij. De zomervakantie is een heerlijke tijd om het even wat rustiger aan te doen en lekker te ontspannen. Daar horen ook makkelijke, zomerse maaltijden bij. Maaltijden die snel op tafel staan, of dat nu thuis is of op de camping!
Deze sperziebonensalade is hier bij de kinderen heel favoriet. Ze zijn allebei dol op boontjes en op tomaten, dus dit keert regelmatig terug op tafel. En maak gerust een dubbele portie, de volgende dag is dit heerlijk als lunchsalade!
Sperzieboontjes met pasta
Ingrediënten:
300-400 gram sperziebonen, 250 gram speltpasta, 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 tomaten of 200 gram cherrytomaatjes, 1 gerookte kipfilet (E-vrije slager), 3 eetlepels basilicumpesto, snuf keltisch zout en peper, eventueel parmezaanse kaas.
Bereiding:
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de bonen schoon en kook deze beetgaar. Snijd de ui en de tomaat in blokjes en de kip in reepjes. Fruit de ui in de olie glazig en voeg de rest van de ingrediënten toe. Maak de pasta op smaak met keltisch zout en peper en rasp er wat parmezaanse kaas overheen!
Tip:
*Fruit een stukje rode peper zonder zaadjes mee!
*Ook lekker met een blikje tonijn, in plaats van kip!
*Nog een restje over? Eet deze de volgende dag als lunch! Lauwwarm of koud ook erg lekker!
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene