14-07-2014

Sperzieboontjes met pasta!

 

In sommige delen van het land is het inmiddels zomervakantie! Onze regio moet nog één weekje naar school en dan zijn we ook heerlijk 6 weken vrij. De zomervakantie is een heerlijke tijd om het even wat rustiger aan te doen en lekker te ontspannen. Daar horen ook makkelijke, zomerse maaltijden bij. Maaltijden die snel op tafel staan, of dat nu thuis is of op de camping!

Deze sperziebonensalade is hier bij de kinderen heel favoriet. Ze zijn allebei dol op boontjes en op tomaten, dus dit keert regelmatig terug op tafel. En maak gerust een dubbele portie, de volgende dag is dit heerlijk als lunchsalade! 

Sperzieboontjes met pasta

Ingrediënten:

300-400 gram sperziebonen, 250 gram speltpasta, 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 tomaten of 200 gram cherrytomaatjes, 1 gerookte kipfilet (E-vrije slager), 3 eetlepels basilicumpesto, snuf keltisch zout en peper, eventueel parmezaanse kaas.

Bereiding:

Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de bonen schoon en kook deze beetgaar. Snijd de ui en de tomaat in blokjes en de kip in reepjes. Fruit de ui in de olie glazig en voeg de rest van de ingrediënten toe. Maak de pasta op smaak met keltisch zout en peper en rasp er wat parmezaanse kaas overheen!

Tip:

*Fruit een stukje rode peper zonder zaadjes mee!

*Ook lekker met een blikje tonijn, in plaats van kip!

*Nog een restje over? Eet deze de volgende dag als lunch! Lauwwarm of koud ook erg lekker!

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

13 Reacties

  • mamavanzes
    mamavanzes maandag 14 jul 2014 om 11:48
    voor hoeveel personen is dit? kan het ook met gehakt?
  • Smakelijck maandag 14 jul 2014 om 16:47
    Wij eten hier met z'n 4-en van. Maar daarnaast wel nog veel rauwkost en salade.
    • mamavanzes
      mamavanzes donderdag 17 jul 2014 om 15:55
      nog bedankt voor je reactie! ik had een dubbele hoeveelheid gedaan van de pasta, en er nog broccoli bijgedaan, en gehakt ipv kip of tonijn, was lekker, wordt een blijvertje!
      • Smakelijck donderdag 17 jul 2014 om 18:37
        Leuk om te lezen! Met gehakt klinkt ook lekker inderdaad!
  • Claudi
    Claudi woensdag 16 jul 2014 om 19:53
    Wij hebben dit vanavond gegeten alleen met rode pesto ipv groene. Het was heerlijk!!
  • Judith van de Merbel
    Judith van de Merbel donderdag 17 jul 2014 om 10:22
    Heerlijk ! Wij hebben 't deze week gegeten met tonijn...
    • Smakelijck donderdag 17 jul 2014 om 13:44
      Leuk om te lezen, Judith en Claudi!
  • Carina
    Carina dinsdag 23 sep 2014 om 18:47
    Wat is dít lekker zeg!! Wel nog met gewone macaroni gemaakt, kasten moeten natuurlijk wel leeg. Wordt hier ook een blijvertje. Ben benieuwd of ik em morgen koud ook zo lekker vind! Toch jammer dat je recepten van de site niet in een boek staan. Ik zou het boek zo kopen!! Al dat heen en weer geklik op de site nu ;-) Was met 3 recepten tegelijk bezig.
    • n. sandtke
      n. sandtke dinsdag 14 jul 2020 om 16:25
      keltisch zout . nooit van gehoord. alle zout is zeezout. b ovendien nergens te krijgen. dat proeft niemand. dit is grote onzin
      • Smakelijck woensdag 15 jul 2020 om 11:05
        Is zelfs bij de supermarkt verkrijgbaar :-) En er zit zeker verschil in zout.
      • Eldee
        Eldee woensdag 28 okt 2020 om 13:48
        Er is wel degelijk veel verschil in zoutsmaken, probeer Kala Namak (zwart zout= roze) maar eens, dat smaakt naar ei..
    • Geralda
      Geralda donderdag 12 aug 2021 om 15:41
      Heerlijk recept, ik er had minder pasta en meer sperziebonen in gedaan en gebakken kipfilet blokjes toegevoegd. Het ziet er ook mooi uit.
      • Smakelijck zaterdag 21 aug 2021 om 20:46
        Klinkt top!
Laat een bericht achter!
261